Zmařené šance znamenají další bodovou ztrátu
Klub

Zmařené šance znamenají další bodovou ztrátu

Redakce

Mladá Boleslav ztratila dva body v utkání, ve kterém svého soupeře sice přehrála, ale nedala jasné šance.

Rozhodující moment středočeského derby se odehrál ve 39. minutě. Matějovský poslal do brejku Holuba a ten vbíhal do příbramského vápna s míčem u nohy. Vlevo měl Pecku krytého soupeřovým bekem, vpravo volný prostor na kličku vybíhajícímu brankáři. Při blafáku by si buď vytvořil jasnou pozici na skórování do prázdné branky, nebo by si vynutil penaltový faul. Holub navzdory svým zkušenostem napálil míč do Pařízka. „Chtěl jsem ho přehodit a nevyšlo to,“ řekl nejlepší mladoboleslavský střelec po utkání, které skončilo bezbrankovou remízou. „Mladá Boleslav začala utkání s velkým úsilím a my jsme se vzchopili až v závěru poločasu, kdy jsme měli velké štěstí při Holubově šanci,“ uvedl příbramský trenér Tobiáš a potvrdil tak osudovost devětatřicáté minuty. Objektivně uznal, že tempo hry udával soupeř.
„Za každou cenu jsme chtěli vyhrát a s remízou nejsem spokojený, protože jsme měli šance na góly,“ posteskl si mladoboleslavský kouč Uhrin. Ocenil nasazení svých svěřenců, ale vytknul jim absenci přesných a překvapivých finálních přihrávek. Podobně jako v závěru prvního poločasu Holub, měl na konci druhého dějství (88. min.) na kopačce tříbodovou trefu Kulič. Prokličkoval se do soupeřova vápna přes tři beky a pravou tyčku Pařízkovy branky minul jenom o pár centimetrů.
Od pětasedmdesáté minuty hrála Mladá Boleslav přesilovku, když příbramský Riegel byl vyloučen za udeření protihráče ve skrumáži při rohovém kopu. „Situaci před vyloučením jsem neviděl,“ prohlásil Tobiáš. „Také jsem nic neviděl,“ přidal se Uhrin. Pozorný rozhodčí Jára však byl mnohem blíže než trenéři a Rieglovo nesportovní chování nekompromisně potrestal.

Fanshop banner