Hráči ostudně darovali Zlínu body
Klub

Hráči ostudně darovali Zlínu body

Redakce

Mladoboleslavští předvedli nepochopitelnou mizerii, když se přizpůsobili výkonnostně slabšímu soupeři z konce tabulky místo, aby prokázali očekávanou lepší herní kvalitu.

Zlínští hráči v úvodní pětiminutovce zahrávali čtyřikrát rohový kop, Mladá Boleslav se k podobné standardní situaci dostala až po čtvrthodině. V 8. minutě Pikla z trestného kopu nastřelili jen hráčskou zeď. V 18. minutě zachránil Miller branku před dotírajícím Činčalou. Ve 39. minutě vychytal i Janíčka, kterému navíc sudí odpískal postavení mimo hru. Na druhé straně ve 20. minutě se po Holubově přihrávce ocitl v šanci Šmerda, ale sudí postřehl, že si při zpracování míče pomohl rukou a zastavil ho. Dvě minuty před přestávkou Holubova přízemní přihrávka prosvištěla malým vápnem a Kulič ji nestihnul.
Bídný obraz hry pokračoval i ve druhém poločase. „Mysleli jsme si, že to přijde samo,“ posteskl si po zápase brankář Miller. Jeho spoluhráči však setrvávali v herní pasivitě a tak se soupeř čím dál více osměloval. Krátce po změně stran nejprve pálil Pikl těsně vedle pravé tyče Millerovy branky a ve 49. minutě hlavičku Červenky u levé tyčky zastavil Pecka. V 52. minutě poslal Kysela do šance Kuliče, ale tomu sebral míč brankář Baránek včasným vyběhnutím. V té samé minutě Matějovský uvolnil Pecku, ale jeho střelu gólman srazil do rohu, po kterém Švejdík hlavičkoval mimo. V 54. minutě Činčalovu ránu zlikvidoval Miller a o chvilku později po Rychlíkově centru netrefil Kysela branku z malého vápna. V 62. minutě nepokryla mladoboleslavská obrana Lasotu, ten však hlavičkoval nad branku. V 68. minutě po Švachově centru se však Bača hlavou trefil k levé tyči – 1:0. Mladá Boleslav odpověděla akcí z pravé strany, když se Kysela prokličkoval přes dva soupeře, přihrál Peckovi, ale toho ve vápně srazil bez potrestání Pikl. O pět minut později nedosáhl na Švejdíkův centr Kysela. V 79. minutě Matějovský nádherně vybídl k úniku Rychlíka a jeho přízemní přihrávku na Pecku v poslední chvíli soupeř odvrátil na roh. V závěrečných minutách dohrávala Mladá Boleslav se třemi beky, když vysoký Ševinský doplnil útočnou dvojici. V 83. minutě putoval míč od Pikla přes Červenku a Lasotu k Vrtělovi, pod jehož nohy se mladoboleslavský brankář odvážně vrhl a o chvíli později Kraus obešel Rychlíka a z malého vápna se naštěstí neprosadil Bača. V 86. minutě Kyselovu aktivitu završil Simr střelou z otočky těsně nad břevno a v poslední minutě Rychlíkův trestný kop po faulu na Pecku gólman Baránek kryl. Ve třetí minutě nastaveného času po Švachově kiksu získala Mladá Boleslav výhodu rohového kopu a před zlínskou branku se vydal i brankář Miller. Ve skrumáži měl ke gólu nejblíže Pecka, ale nastřelil brankáře a s odraženým míčem utekl Lukaštík přes celé hřiště, aby skóroval do prázdné mladoboleslavské branky – 2:0.

FC Tescoma Zlín: Baránek – Vidlička, Švach, Kroče, Červenka – Kraus (Lukaštík od 87.), Pikl, Vrtělka, Zapletal (Bača od 61.) – Činčala, Janíček (Lasota od 55.)

FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Švejdík, Vít, Rychlík – Kysela, Matějovský, Šmerda, Čáp (Pecka od 44.) – Holub (Pires od 65.), Kulič (Simr od 77.).

Rozhodčí: Bouše – Petřík, Kubáň

ŽK: Švach – Rychlík, Šmerda

Góly: Bača, Lukaštík

Diváků: 2213

Fanshop banner