Hrubými chybami jsme soupeři darovali bod
Klub

Hrubými chybami jsme soupeři darovali bod

Redakce

Po celé utkání byla Mladá Boleslav aktivnější, ale dvě hrubé chyby v defenzívě ji připravily o vítězství.

Mladoboleslavští hráči vtrhli na soupeře s vervou a hned v úvodní minutě kopal Čáp dva rohy. Po tom druhém Švejdík hlavičkoval do Ticháčkovy náruče. V 8. minutě plzeňský Smola nakopl od půlky hřiště dlouhý pas a na hranici vápna se špatně domluvili brankář Miller se stoperem Vítem, který hlavičkoval jen k Vágnerovi. Zkušený plzeňský útočník bez váhání přeloboval Millera, jenž se nestihl z hranice trestného území vrátit do branky – 0:1.
Inkasovaný gól zmrazil domácí hráče i publikum. Do hry se Mladoboleslavští vrátili ve 28. minutě, kdy centr Matějovského prodloužil Holub na zabíhajícího Kyselu, který byl na malém vápně u míče dřív než plzeňský gólman a odvážně vyrovnal – 1:1.
Ve 32. minutě dal Ševinský gól po trestném kopu Rychlíka, ale sudí ho pro ofsajd neuznal. Ve 35. minutě propásnul obrovskou šanci Holub, když nedokázal z malého vápna mezi tyče usměrnit Čápův ostrý centr. Tři minuty před přestávkou po nakrátko rozehraném rohu obelstil Vágner nejprve Čápa a když po něm ve vápně vystartoval Matějovský, tak upadl a sudí nařídil penaltu. Limberského technický oblouček Miller vystihl, ale vyražený míč plzeňský hráč na druhý pokus dostal do sítě – 1:2.
Ve druhém poločase byla herní převaha Mladé Boleslavi ještě výraznější, než před přestávkou. Ovšem nakopávané míče před soupeřovu branku obrana bez větších problémů odvracela. V 67. minutě Holub propásnul velkou šanci na malém vápně, ale v 74. minutě už prokázal střeleckou zkušenost. Kyselův centr hlavou parádně usměrnil do protipohybu brankáře – 2:2.
V závěru utkání největší zmatky před plzeňskou brankou způsobily centry brazilské posily Diogo Pirese, ale gólem neskončily. V 81. minutě Ševinský přehlavičkoval branku z malého vápna, což byla asi největší šance v závěrečném náporu.

Góly: Kysela, Holub – Vágner, Limberský

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Švejdík, Rychlík, Vít – Kysela, Pecka, Matějovský, Čáp (Diogo Pires od 78.) – Holub, Kulič (Simr od 86.).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Ticháček – Procházka, Zakopal, Rada, Smola – Knakal, Fillo (Karolín od 88.), Pilař, Limberský – Vágner (Šíma od 64.), Bednář (Kousal od 80.)

Rozhodčí: Helebrant

ŽK: Kysela, Kulič – Fillo, Procházka, Vágner, Ticháček, Kousal

Diváci: 4610

Fanshop banner