Lvíčata ztratila vyhraný zápas
Klub

Lvíčata ztratila vyhraný zápas

Redakce

Jak promarnit vyhraný zápas, předvedli mladí svěřenci trenérů Škorpila a Marečka v reprezentačních dresech proti Nizozemsku, když po vyhraném poločase 2:0 nakonec prohráli 2:4.

Utkání hrané v pátek 7. října na mladoboleslavském městském stadionu před 1864 diváky mělo šokující průběh s mnoha gólovými šancemi na obou stranách. Český Kadlec první propásl už ve třetí minutě. V 7. minutě po faulu na Trojana proměnil kapitán Svěrkoš penaltu ve vedoucí gól a v poslední minutě poločasu Rilke přidal další a do kabin šli Lvíčata s uklidňujícím vedením 2:0. To vzalo za své krátce po hodině hry. Ještě před tím však osudovým zvratem byl zbytečný faul Papadopulose na půlící čáře, po kterém byl vyloučen, a od 50. minuty hrál nizozemský soupeř přesilovku. Dokonale ji využil za přispění nejistého brankáře Grigara. Po jeho nepovedeném zákroku nejprve skóroval Castelen v 61. minutě, o tři minuty později vyrovnal Jenner navzdory tomu, že pomezní signalizoval ofsajd. V 74. minutě gólově hlavičkoval Luirink a další přesnou hlavičkou ukončil utkání v první minutě nastavení Huntelaar, Nizozemci byli ve většině případů techničtější a mnozí z nich mají pravděpodobně před sebou zářnou fotbalovou kariéru.
"Zápas ukázal, jak tenká je hranice mezi úspěchem a neúspěchem," povzdechl si zklamaný kouč Škorpil, který bude v nejbližším kvalifikačním utkání proti Finům, ve kterém Česko potřebuje získat nejméně bod pro zdárné završení kvalifikace, postrádat žlutě vykartované Kaufmana, Kadlece, Trojana, Rilkeho, vyloučeného Papadopulos a samozřejmě nadále budou mimo hru zranění Sivok s Bednářem.

Česko: Grigar - Kaufman, Latka, R. Hubník, Kadlec - Rilke, Hušek, Jirsák (83. Petržela), Trojan (88. Limberský) - Papadopulos, Svěrkoš (72. Magera). Trenér: Škorpil.

Nizozemsko: Watermann - Tiendalli, Kruiswijk (46. Luirink), Zomer, Braafheid - Schaars (46. De Ridder), Emanuelson, Owsu- Abeyie (88. De Zeeuw) - Jenner, Huntelaar, Castelen. Trenér: De Haan.

Fanshop banner