Přátelák s Krakovem skončil remízou
Klub

Přátelák s Krakovem skončil remízou

Redakce

V reprezentační přestávce hrála Mladá Boleslav přátelské utkání s polským prvoligovým celkem Cracovia Krakov nerozhodně 1:1.

Oba góly padly v prvním poločase, kdy bylo rušněji před oběma brankami. Již v 8. minutě se Miller zapotil při nebezpečné střele Druhlaka, v následující pětiminutovce pálil vedle Sczoczarz a ve 13. minutě po centru Paulusinského pohodlně skóroval Bojarski – 0:1. Ve 21. minutě Millera překonal Sszoczarz, ale protože stál v ofsajdu, rozhodčí gól neuznal. Mladoboleslavští dali o sobě vědět především Leonelovou střelou, která těsně přelétla branku. Ve 33. minutě Miller vychytal sólo Paulusinského a z okamžité protiakce Leonel přihrál na gól Simrovi – 1:1. V závěru prvního poločasu dvakrát nedal stoprocentní šance zkušený Kulič, poprvé po Švejdíkově přihrávce a podruhé po Matějovského uličce, když před tím obral o míč Daceva.
Ve druhém poločase byl nejblíže vítězné trefě Holub, který v 50. minutě překopl z malého vápna branku a především v poslední minutě utkání nevyužil jasnou gólovou šanci po Svitákově akci. V 62. minutě po Palátově přihrávce se ocitl před polským brankářem sám Pecka, ale také nedal. Krakovští také nebyli spokojeni s nerozhodným skórem. V 53. Noskava překopl branku z malého vápna a 75. minutě Bojarski z voleje jen těsně minul pravou tyčku.
Přátelské utkání FK Mladá Boleslav – Cracovia Krakov se hrálo na hřišti v Benátkách nad Jizerou, neboť na mladoboleslavském městském stadionu hostila česká reprezentační jedenadvacítka nizozemského soupeře v kvalifikačním utkání na mistrovství Evropy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (Kučera od 46.) – Ševinský (Rychlík od 46.), Švejdík, Vít, Palaát – Leonel (Brunclík od 46.), Matějovský, Pecka (Simr od 71.), Čáp (Pires od 46.) – Kulič (Holub od 46.), Simr (Sviták od 46.).

ŽK: Pecka – Skrzynski

Góly: Simr – Bojarski

Diváků: 80

Fanshop banner