Slavia krutě potrestala boleslavskou pasivitu
Klub

Slavia krutě potrestala boleslavskou pasivitu

Redakce

Nejhorší a nejnešťastnější utkání podzimní sezóny sehrála Mladá Boleslav na Strahově proti Slavii Praha. Ta dokázala v závěru utkání dokonale potrestat pasivitu mladoboleslavských hráčů.

Od počátku utkání Mladá Boleslav pečlivě bránila a směrem k soupeřově brance kombinovala na jistotu. Slávistického brankáře Kozáčika první vyzkoušel Čáp po pěti minutách hry a ve 12. minutě byl na malém vápně Kulič krátký na centr Kysely. Ve 30. minutě se na Millera řítil z pravého křídla Vlček, ale trefil brankářovy nohy. Ve 37. minutě po faulu Šmerdy na Pitáka kopal z rohu velkého čtverce Hrdlička trestný kop a jeho bombu k bližší tyči stihnul Miller vyrazit. Podobně bez větších problémů mladoboleslavský gólman lapil v poslední pětiminutovce první půle Fořtovu hlavu po Jarolímově trestném kopu a Hrdličkovu střelu z dálky. Přestože Mladá Boleslav začala dobře, tak s blížící se přestávkou její hráči polevili v útočné aktivitě a Kozáčika vůbec nezaměstnávali.
V podobném duchu začal i druhý poločas. Ve 48. minutě po Hrdličkově kolmici se před Millerem ocitl Švento sám, ale mířil těsně mimo. Ve 49. minutě po Latkově přihrávce pálil Piták nad branku a v 50. minutě se musel Miller svižně vrhnout k pravé tyčce, aby kryl Krajčíkův jedovatý pokus z pětadvaceti metrů. Na slávistické akce odpověděla Mladá Boleslav nejprve Kuličem, ale toho Kozáčik vychytal. V 55. minutě nakopl Rychlík z půlící čáry dlouhý míč k soupeřově brance, Švejdík hlavou přihrál do malého vápna a Ševinský v tvrdém střetu s Kozáčikem gólově uspěl – 0:1.
V 63. minutě na centr Čápa nedosáhl Holub ani Ševinský. Ale to už na všech mladoboleslavských fotbalistech bylo patrné uspokojení z vedoucí branky. Viditelně polevili v nasazení, důrazu a hlavně v útočné aktivitě. Slávistický kouč poslal do hry ofenzivního Victorina za levého beka Zbončáka a přeskupil sestavu tak, že jeho tým dohrával s tříčlennou obrannou. Hráči Mladé Boleslavi místo toho, aby soupeřovo riskantní zúžení obrany využili k odvážnější ofenzívě, couvli k vlastnímu vápnu a v logicky narůstajícím tlaku tak přibývalo ruchu před jejich brankou. V 75. minutě po hlavičkové spolupráci s Pitákem skóroval Vlček, ale pomezní odmával ofsajd. O minutu později Fořt hlavičkoval těsně nad. V 79. minutě se trefil Jarolím přesně k tyči a bylo vyrovnáno – 1:1.
O pět minut později Jarolímův chytrý centr odvrátil Ševinský jen za cenu rohu, v 85. minutě Brunclík neubránil Victorina a ten střílel těsně vedle. Když v 86. minutě na upozornění pomezního vyloučila rozhodčí Damková slávistického kapitána Pitáka za oplácení ve skrumáži, polevili Mladoboleslavští v ostražitosti úplně. Soupeř je potrestal ve druhé minutě nastavení, kdy zdánlivě lehký míč z kopačky Hrdličky prolétl malým vápnem, brankář Miller se nechal zmást dotírajícím Vlčkem a neštěstí bylo dokonáno – 2:1.


Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Švejdík, Vít, Rychlík – Kysela (Simr od 90.), Matějovský, Šmerda, Čáp (Brunclík od 73.)– Kulič, Holub (Pecka od 82.)

Sestava SK Slavia Praha: Kozáčik – Krajčík, Latka, Suchý, Zbončák (Victorino od 67.) – Piták, Hrdlička, Jarolím, Švento – Vlček, Fořt (Pešír od 82.)

Rozhodčí: Damková

Diváků: 2145

ŽK: Kulič

ČK: Piták

Fanshop banner