Při přátelském fotbale diváci tleskali
Klub

Při přátelském fotbale diváci tleskali

Redakce

Při utkání s druholigovou sparťanskou rezervou diváci často aplaudovali povedené akce mladoboleslavského týmu, v jehož dresu předváděli své schopnosti tři Brazilci Walter de Paula, Olimpio Leonel, Diogo Jose Pires a další dva hostující novicové Brezinský (Liberec) a Simr (Brno).

Ve sparťanské sestavě převládali mladí hráči ve věku dvaceti i méně let a tak Mladá Boleslav přičiněním větší herní zkušenosti diktovala tempo hry. V 11. minutě se dostal k míči uvnitř sparťanského vápna Pecka a protože byl zády k brance, tak zpětnou přihrávkou nezištně připravil střeleckou pozici Olimpio Leonelovi, který bez rozmýšlení prostřelil brankáře Zicha – 1:0.
Netrvalo dlouho a další z nováčků v mladoboleslavské sestavě měnil skóre. Simr svoji první šanci bezpečně proměnil – 2:0.
Ve 27. minutě Diogo Jose Pires zamotal hlavu Volešákovi na pravém kraji sparťanské obrany a našel Pecku, kterému však Zich pádem pod nohy zabránil ve střelbě. Další pohlednou akci předvedli Diogo Jose Pires s Peckou ve 30. minutě, kdy si dvakrát vyměnili míč přes šířku hřiště a ve finále Pecka nastřelil sparťanského gólmana. Třetí gól po hodině hry byl výsledkem brazilské spolupráce. Z levého křídla centroval Diogo Jose Pires a u vzdálenější tyče v pádu skóroval podruhé Olimpio Leonel – 3:0.
V 69. minutě putoval míč přes kopačky Pecky, Kuliče a Matějovského k Diogo Jose Piresovi, jehož bomba těsně minula branku. Následovala rychlá sparťanská odpověď. Jungr uvolnil Honka a ten podle vyběhnuvšího Kučery snížil – 3:1.
Na obrazu hry se však nic zásadního nezměnilo, Mladá Boleslav měla nadále převahu a v závěru sparťanští mladíci odpadli. Po rohovém kopu Diogo Jose Pirese skóroval Kulič, ale sudí gól neuznal kvůli strkání, které viděl v hráčském chumlu. Dvě jasné šance zmařil Kysela. Nejprve z voleje minul branku po přihrání Kuliče, který před tím obehrál Šťastného, a v poslední minutě hlavičkoval do brankáře po centru Diogo Jose Pirese, jehož u lajny uvolnil Kulič.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (Kučera od 46.) – Palát, Walter de Paula, Vít (Švejdík od 46.), Brezinský – Brunclík (Matějovský od 46.), Sviták (Šmerda od 76.), Olimpio Leonel, Diogo Jose Pires – Pecka (Kysela od 46.), Simr (Kulič od 66.).

Góly: Olimpio Leonel 2, Simr

Diváků: 600

Fanshop banner