Uhrinovi se povedlo posílení útoku
Klub

Uhrinovi se povedlo posílení útoku

Redakce

Spokojený Uhrin a známý bouřlivák Rada přijali výhru Mladé Boleslavi nad Jabloncem 2:1 jako spravedlivé vyjádření dění na hřišti.

Jablonecký kouč Rada bezprostředně po utkání pobíhal po schodišti v interiéru mladoboleslavského fotbalového sekretariátu jako lev v kleci a nedočkavě vtrhnul do tiskového střediska o poznání dříve než jeho mladoboleslavský kolega. „Chtěli jsme něco uhrát, ale bohužel jsme brzo inkasovali ze standardní situace, na kterou jsem hráče speciálně upozorňoval,“ zlobil se Rada. Mrzelo ho, že jeho tým dostal gól po rohovém kopu soupeře podobně jako před týdnem Olomouc. „Soupeři už nás mají přečtené a tak jsme při provádění standardních situací udělali změny a vyplatilo se nám to,“ reagoval Uhrin na Radův dodatek, že mladoboleslavské standardní situace jsou známé. Proto na Čápův ostrý centr naběhl k bližší tyči místo Víta tentokrát úspěšně Holub.
Další povedenou taktickou variantou bylo posílení ofenzívy. „Chtěli jsme vyhrát a proto hráli tři útočníci,“ uvedl Uhrin. Vyřešil tím absenci Matějovského, který nemohl hrát kvůli čtyřem žlutým. Přesto trenér vynucenou variantu sestavy s Holubem, Kuličem a Peckou za mimořádně riskantní nepovažoval. „Měli jsme to vyzkoušené,“ dodal.
„Soupeř sice hrál na tři útočníky, ale ve druhém poločase za nerozhodného stavu se zdálo, že z toho nic nebude, dokud jsme neinkasovali ze situace, kdy obrana nechala ve vápně volného protihráče. Jsem z toho zklamaný,“ netajil jablonecký kouč rozčarování z chyb v defenzívě, které dokázali mladoboleslavští hráči využít.
Uhrin byl spokojený především s prvními pětadvaceti minutami utkání, kdy jeho svěřenci soupeře přehrávali a získali důležité vedení. „Druhá půle nebyla z naší strany herně nijak mimořádná, ale zužitkovali jsme gólově Peckou vybojovaný míč, vynikající byl střelec gólů Holub a také ve středu hřiště Šmerda, který odehrál svůj nejlepší zápas, co ho v Boleslavi pamatuji,“ řekl Uhrin.

Fanshop banner