Dobré čtyři body z Moravy
Klub

Dobré čtyři body z Moravy

Redakce

Ze dvou moravských bitev čtyři body je skvělá bilance. Navíc po opakovaném kvalitním fotbalovému výkonu. Po výhře v Ostravě přivezla Mladá Boleslav bod za remízu na Slovácku.

„Hráli jsme dobře v Ostravě i na Slovácku,“ tvrdí mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin. Kdo utkání viděl, dá mu za pravdu. Proti Baníku Ostrava i proti 1. FC Slovácko vyrukovala Mladá Boleslav téměř ve shodných sestavách a s úplně stejným nasazením a náročným herním stylem.
„Věděli jsme, že soupeř po zisku míče umí smrtelné kontry,“ prohlásil na tiskovce po utkání slovácký trenér Molnár, který označil konečnou remízu Slovácka s Mladou Boleslaví 1:1 za zaslouženou. „S remízou jsem spokojený,“ řekl na té samé tiskovce mladoboleslavský Uhrin, i když ho velmi mrzel vyrovnávací gól inkasovaný od Malára ve druhé minutě nastaveného času. „Měli jsme to udržet a mohli být veselejší,“ poznamenal střelec vedoucího gólu Matějovský. Příležitostí ke zvýraznění vedení a potvrzení výhry bylo několik. Jenom Holub se ocitl v pěti vyloženě gólových šancích. Další propásli Čáp a Ševinský. „Brankové příležitosti jsme si vypracovali nátlakovou hrou a nikoliv jenom po brejcích,“ odmítl Uhrin Molnárovu nálepku brejkového týmu.
Mladoboleslavský kouč za úspěchem svému mužstva vidí kvalitní hru obranné řady a zlepšenou defenzivní činnost zálohy. Oporami v ostravské i slovácké řeži byli stopeři Švejdík s Vítem a defenzivní halv Šmerda. Na pravé straně si podle vývoje hry měnili místa v obraně a v záloze Krátký se Ševinským, na opačné straně si své posty drží obránce Rychlík a záložník Čáp. Oba platí na soupeře rychlostí. Dobrou formu si drží Matějovský, který s výjimkou úvodního nepovedeného duelu s Libercem v každém dalším zápase skóroval. Blšanského Daňka z penalty, ostravského Vaška přízemní střelou k tyči a slováckého Drobizse podobně povedenou ranou z vápna. V útoku dělá rozruch a připravuje šance Pecka, Kulič se sice prosadil proti Ostravě, ale spolu s Holubem stále ještě nenašli tu pravou herní pohodu a střeleckou fazónu, jak by si přáli oni i diváci. Až se tak stane, bude Mladá Boleslav ještě úspěšnější, než v dosavadních čtyřech zápasech ročníku 2005/06.

Fanshop banner