Uhrinovi vyšel tah se Šmerdou
Klub

Uhrinovi vyšel tah se Šmerdou

Redakce

Uhrinovi se povedla nečekaná rošáda v defenzivním složení týmu. Po úspěšném domácím utkání s Blšany ponechal pohromadě ve stoperské dvojici Švejdíka a Víta, přičemž zkušený Skála zůstal mimo hru.

Na pravé straně obrany začal Krátký a před ním v záloze Ševinský. Po úvodní desetiminutovce je však Uhrin prohodil, neboť Ševinského vzrůst chyběl před Millerovou brankou ve vzdušných soubojích a Krátký dohrál zápas ve středové formaci. Překvapením bylo vyřazení Svitáka ze základní sestavy a ještě větším překvapením jeho nahrazení Šmerdou s nulovou prvoligovou zkušeností. Šmerda uplynulou sezónu hostoval v druholigovém Ústí a letos v létě měl namířeno do Blšan. Kvůli zranění Paláta a Skoupého ho však vedení FK Mladá Boleslav zapsalo na svoji soupisku až bezprostředně před zahájením sezóny. A Uhrin ho neváhal nasadit proti Baníku Ostrava na defenzivní post v záloze vedle Matějovského. „Zvládl to dobře,“ pochválil ho Uhrin. Výtečný výkon předvedl na levé straně Čáp. Parádně se trefil do baníkovské sítě a na dalších dvou gólech se aktivně podílel. A to mohl brankáře Vaška pokořit ještě v 51. minutě, kdy utekl Cigánkovi a šel sám na branku. „Chtěl jsem to dát bodlem podle brankáře, ale netrefil se,“ litoval Čáp promarněné šance, kterou završil bombou vysoko nad ostravskou branku. S Ostravským Baníkem to mohlo dopadnout ještě hůř, kdyby jasné gólové příležitosti zužitkovali Kulič (ve 23. min. přestřelil), Pecka (ve 38. min. trefil brankáře) a Holub (v 83. min. těsně minul branku).

Sestava FK Mladá Boleslav proti Baníku Ostrava: Miller – Ševinský, Švejdík, Vít, Rychlík – Krátký, Šmerda, Matějovský, Čáp – Pecka (Vaculík od 87.), Kulič (Holub od 61.). Na lavičce byli ještě připravení Kučera, Skála, Sviták, Brunclík, Kysela. Kvůli dlouhodobému zranění jsou mimo hru Palát, Skoupý, Sedláček.

Fanshop banner