Hráči dohráli hodně pokopaní
Klub

Hráči dohráli hodně pokopaní

Redakce

Z ostravského trávníku odcházeli hráči FK Mladá Boleslav šťastní z tříbodového zisku, ale značně pokopaní. „Doufám, že se dáme do čtvrtečního utkání v Uherském Hradišti do pořádku,“ poznamenal na pozápasové tiskovce mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin

Po výhře 3:1 byl pochopitelně spokojený. „Chtěli jsme moc vyhrát a povedlo se nám to, protože hráči podali výkon, jaký dosud ještě nepředvedli. Byli na hřišti dobře srovnaní a dostatečně důrazní,“ nešetřil Uhrin uznáním. Jeho ostravský protějšek Jarabinský se snažil po zápase zachovat chladnou hlavu navzdory druhé výrazné prohře v krátké době. „Chtěli jsme odčinit vysokou prohru v Mostu a začali proti Mladé Boleslavi dobře, bohužel jsme nedali gól a potom ztratili kontrolu nad hrou. Povedl se nám vstup i do druhého poločasu, ale individuální chyba nás zase srazila,“ povzdechl si zkušený ostravský trenér, který diplomaticky pochválil neúnavně skandující domácí publikum.
Bazaly však vedle povzbuzování hráčů žádaly odchod Jarabinského. „Je pochopitelné, že trenér je první na řadě, když se nedaří, přece mě při porážce nebudou chválit,“ odtušil s nadhledem Jarabinský a dodal, že nemá cenu dělat z prohry tragédii. K dotazu, zda hráče před druhým poločasem nabádal k většímu důrazu v osobních soubojích, což vyznělo v četná zranění mladoboleslavských hráčů, odpověděl, že mu hra mimořádně tvrdá nepřipadala.
Zdravotně to nejhůře vypadalo se Švejdíkem, který po střetu s Papadopulosem o sobě chvíli nevěděl. „Vůbec nevím, co se stalo a s kým jsem se srazil a hlava mě bolí ještě teď,“ říkal Švejdík po utkání, v jehož průběhu byl opakovaně ošetřován hlavně po hrubých atacích Magery. S bolestivým nakopnutím odešel ze hřiště kanonýr Kulič a jeho kolega z útoku Pecka nedohrál kvůli výronu v kotníku. Pokopaní více než v jiném utkání odkulhali z Bazalů všichni mladoboleslavští hráči.

Fanshop banner