Ševinský věří, že se tým bude zlepšovat
Klub

Ševinský věří, že se tým bude zlepšovat

Redakce

Mezi třemi nejčastěji skórujícími hráči v letní přípravě je pravý bek František Ševinský. Soupeřova brankáře překonal třikrát. To se povedlo ještě Brunclíkovi a Peckovi. „Především sám sebe jsem střelecky překvapil,“ diví se obránce, který v dosavadních devětadvaceti oficiálních prvoligových startech skóroval pouze jednou.

František Ševinský je rodilý Pražák (31.3.1979), ale na základní školu chodil v Říčanech a s fotbalem začínal v Pacově. Už jako talentovaný mladší žák putoval do pražských Bohemians. Fotbalové cestování má v krvi, neboť postupně hrával za Říčany, Spartu Krč, Střížkov, Kolín, Petržalku, Drnovice a nyní má smlouvu v Mladé Boleslavi. Kolínskému celku pomáhal s postupem do II. ligy, v Petržalce si zkusil slovenskou prvoligovou soutěž a v Drnovicích poznal českou první ligu.
Z výčtu klubových štací vyplývá, že do Mladé Boleslavi přišel letos v létě šestadvacetiletý obránce s pořádnou porcí zkušeností. „Splnil se mi klukovský sen,“ říká o své nynější pozici fotbalového profesionála. Nejvyšší soutěž na Slovensku i v Česku ho prý ničím nezaskočila. „Propracoval jsem se postupně a byl dostatečně připravený fyzicky i mentálně,“ tvrdí. Protože se mu před patnácti měsíci narodil syn Adam, tak nic jiného, než fotbal a rodinu v současnosti nevnímá.
Přestup z Drnovic do Mladé Boleslavi považuje za výrazný krok nahoru ve své sportovní kariéře. Na drnovické prostředí vzpomíná jako na velkou fotbalovou rodinu, kdežto Mladou Boleslav vnímá jako profesionální klub s odpovídajícími ambicemi a ctižádostivou budoucností.
„Protože jsem v Mladé Boleslavi hrál v kolínském dresu druhou ligu a později s Drnovicemi první ligu, mohl jsem objektivně na vlastní oči posoudit, jak hodně se zdejší prostředí a podmínky pro fotbal v krátké době změnily,“ chválí Ševinský rozkvět městského stadionu.
Na zahájení prvoligové soutěže v mladoboleslavském dresu se těšil a nepovedená premiéra na domácím hřišti ho mrzí. „Cítím, že musíme ještě pracovat na sehrávání týmu a věřím, že budeme zápas od zápasu lepší. Prohra s Libercem je velká škoda, protože jsme nehráli zase tak špatně, ale dopustili se hrubých chyb v obraně,“ přemítá nad utkáním FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 2:4. Lituje, že se před týdnem utkání druhého kola v Uherském Hradišti nehrálo. „Chyby v nepovedeném utkání s Libercem jsme si vyříkali a podrobně rozebrali s odhodláním prohru odčinit v nejbližším utkání,“ věřil Ševinský v úspěch proti Slovácku. Utkání v Uherském Hradišti se nehrálo kvůli tamní epidemii příušnic. O to důležitější bude porazit dnes Blšany.

Fanshop banner