Gólové probuzení odnesly Blšany
Klub

Gólové probuzení odnesly Blšany

Redakce

Mladá Boleslav sestřelila Blšany čtyřmi góly v utkání, které oba trenéři shodně označili za vyrovnané.

Uhrin překvapivě vyndal ze základní sestavy stopera Skálu a halva Brunclíka, nepostavil ani střelce Holuba. Poprvé po půlroce v mistráku nastoupil Krátký. Toužebné čekání na uklidňující gól trvalo osm minut. Kulič po narážečce s Čápem byl ve vápně faulován stoperem Vorlem, sudí Damková nařídila penaltu a Matějovský zamířil přesně – 1:0.
Blšanští se začali tlačit před mladoboleslavskou branku, ale na Millera si nepřišli. Ten ve 22. min. vyběhnutím před vápno ukopl míč Kolářovi a o pět minut později robinsonádou zachránil u levé tyče. Ve 29. minutě za Millera na lajně úspěšně zaskočil Krátký. Na druhé straně ve 30. min. po rohu Čápa hlavičku Pecky brankář Daněk chytil a ve 41. minutě Čápův roh proletěl malým vápnem, aniž ho někdo dokázal příhodně tečovat. Ve 44. minutě poslal Švejdík z vlastní poloviny dlouhý nákop až na hranici soupeřova trestného území, Pecka míč hlavou přizvedl a protože brankář Daněk se stoperem Vorlem zaváhali, vletěl mezi ně Ševinský a skluzem se trefil do branky – 2:0. „Druhý gól rozhodl utkání,“ mínil mladoboleslavský kouč Uhrin. Podobně důležitý moment se odehrál čtyři minuty po přestávce. Dlouhé autové vhazování Krátkého v blšanském vápně Sviták sklepnul k nohám Pecky, který sám před brankářem nezaváhal – 3:0.
Dortovu střelu bez problémů Miller kryl, Kolářův střelecký pokus srazil Vít na roh a po jeho rozehrání Bílkův pokus Miller zvládnul. V 74. minutě po centru z levé strany vápna se na malém vápně mezi beky krásně hlavou trefil Holub – 4:0.
V 250. prvoligovém utkání dal jedenašedesátý gól. „Hlavou jsem jich ale moc nedal, snad jenom pět,“ poznamenal Holub. V 77. minutě vychytal vyhlášeného blšanského kanonýra Polodnu pozorný Miller a v 85. minutě Devátý pálil mimo Millerovu branku. Blšany se dočkaly v 86. minutě, kdy po Šelichově pasu prostřelil vybíhajícího Millera šikovně Kolář – 4:1.


Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Krátký, Švejdík, Vít, Rychlík – Ševinský, Matějovský, Sviták (Holub od 64.), Čáp – Pecka (Kysela od 80. min.), Kulič (Brunclík od 85. min.)

Sestava FK Chmel Blšany: Daněk – Horáček, Vorel, Šourek, Pleško (Nachtman od 46. min.) – Polodna, Buldra (Devátý od 46. min.), Bílek, Šelicha – Kolář, Dort.

Rozhodčí: Damková

Diváků: 4593

ŽK: Matějovský, Pecka, Rychlík – Dort, Nachtman

Fanshop banner