Gólové trápení proti jabloneckým mladíkům trvalo hodinu
Klub

Gólové trápení proti jabloneckým mladíkům trvalo hodinu

Redakce

Mladá Boleslav porazila v přátelském utkání FK Jablonec „B“ 2:1 po bezbrankovém poločase. Ačkoliv měla po celé utkání s třetiligovým soupeřem jasnou převahu, hodinu se žádnému z jejich hráčů nedařilo gólově završit ani ty nejvydařenější kombinační akce.

Rozpačitou první čtvrthodinku zakončil Kulič zmařením super šance na malém vápně po Holubově chytrém obloučku. V 17. minutě ťukes s Matějovským korunoval Holub bombou těsně mimo branku. O pět minut později minul jabloneckou branku utěšenou střelou Matějovský. Parádní kombinaci předvedli hráči v 35. minutě. Po spolupráci Krátkého s Brunclíkem dostal míč na pravé straně hřiště ideálně do běhu Kulič, přesprintoval beka a připravil střeleckou pozici Holubovi. Ten však placírkou těsně minul pravou tyčku. Dvě minuty před přestávkou po Svitákově pasu byl sám před gólmanem Vaculík, ale slibná akce skončila jenom rohovým kopem.
Po přestávce pokračovala Mladá Boleslav v ofenzivní snaze, přestože trenéři vystřídali polovinu mužstva. Gólové zhodnocení však přišlo až v 60. minutě. Po Čápově centru od levé postranní lajny prostřelil jabloneckého gólmana Ševinský – 1:0. Za pět minut se z druhé strany probil do vápna přes dva obránce Pecka a z jeho přihrávky Kysela střílel vedle. Necelých deset minut před koncem utkání jablonecký Mrklas potrestal vyrovnávacím gólem chybu Skály – 1:1. V té samé minutě však po levé straně potáhl útok Čáp a jeho ostrý centr přímo z voleje vydařeně usměrnil Pecka – 2:1. Než se sudí dostal k závěrečnému hvizdu, stihnul se na hranici vápna uvolnit M. Sedláček, ale přesnější a důraznější zakončení nezvládnul.

Góly: Ševinský, Pecka - Mrklas

Diváků: 300

Miller (Kučera od 46.) – Krátký, Švejdík (Skála od 46.), Vít (M. Sedláček od 73.), Rychlík (Šmerda od 46.) – Brunclík, Sviták, Matějovský (Ševinský od 46.), Vaculík (Čáp od 46.) – Holub (Kysela od 46.), Kulič (Pecka od 46.).

Fanshop banner