Noví střelci se neprosadili
Klub

Noví střelci se neprosadili

Redakce

V úvodním utkání prvoligové sezóny Mladá Boleslav inkasovala čtyři góly a jenom dva dala. Ani jeden z kopačky letních střeleckých posil Kuliče a Holuba. Libereckého brankáře překonali pouze defenzivní hráči Vít se Švejdíkem.

V základní sestavě proti Liberci k překvapení diváků nebyl očekávaný útočník Holub. Trenér Uhrin do útoku vedle Kuliče postavil průbojného Pecku a zkušeného Holuba vyslal do boje až po hodině hry místo levého halva Čápa. „Šel do hry jako třetí útočník,“ pravil Uhrin. V té době jeho svěřenci prohrávali 2:3 a vidina alespoň bodu byla reálná. Mladoboleslavské střelecké posily se však neprosadily. Holub za půl hodiny stačil připravit šanci Peckovi, který ji nevyužil, a tři minuty před koncem po Kyselově přihrávce nevyzrál na libereckého brankáře. Kulič odehrál celý zápas a po jeho skončení se nedokázal smířit s neuznaným gólem z 19. minuty. „Ofsajd to v žádném případě nebyl,“ zlobil se na rozhodčí. Po neuznaném Kuličově gólu Liberečtí rychle rozehráli, nakopli míč směrem k soupeřovu vápnu, kde ho vysoký Došek sklepnul k Hodúrovi a jeho střela se od tyče odrazil za Millerova záda. Krutá minuta hráče Mladé Boleslavi rozhodila. „Zaspali jsme Doškovo sklepnutí,“ sypal si popel na hlavu kapitán a stoper Mladé Boleslavi Skála. Z herního projevu mužstva však zklamaný nebyl: „Zápas se nám vydařil, ale desetiminutový výpadek, ve kterém Liberec potrestal každou naši chyb, znehodnotil celkový výkon.“ Když ve 42. minutě snížil Švejdík na nadějných 2:3, živila Mladá Boleslav myšlenky na bodový zisk následujících osmadvacet minut. Pak Brunclík na půlce ztratil míč a Skálovi utekl Holenda. „Škobrtnul jsem a kopl do země a kdybych pak do soupeře zajel, hrozila by mi červená karta,“ popsal Skála situaci bezprostředně před čtvrtým gólem v Millerově síti, který definitivně rozhodl o tom, že z bodového přídělu v Mladé Boleslavi nic nezůstalo.

Nejbližší příležitost bodovat mají mladoboleslavští fotbalisté v Uherském Hradišti v utkání druhého kola I. Gambrinus ligy Slovácko – Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 13. srpna od 20 hodin.

Fanshop banner