Uhrina čtyři góly zdrtily
Klub

Uhrina čtyři góly zdrtily

Redakce

Každý vstup do začínajícího mistrovského ročníku fotbalové soutěže je důležitý. Vydařený start pozvedne sebevědomí i náladu. Porážka nejen zamrzí, ale může negativně ovlivnit i následující zápasy.

Na úkor Mladé Boleslavi se první utkání povedlo Liberci, který nám tak vrátil dvoubrankovou prohru na liberecké trávě z letošního jara. „Byl to důležitý zápas a vážím si třech bodů z horké půdy v Mladé Boleslavi,“ prohlásil liberecký kouč Lavička na úvod tiskovky po utkání Mladá Boleslav – Liberec.
Trenéři obou týmů se shodli, že domácí začali dobře. „Bohužel jsme inkasovali rychle za sebou tři góly. V tu chvíli jsem považoval utkání za ztracené,“ smutnil Uhrin. Jeho protějšek Lavička byl spokojený především s efektivitou hry, neboť ze čtyř střel na soupeřovu branku padly tři góly. Čtvrtou šanci zmařil brankář Miller.
V téměř beznadějné situaci přišel na místo defenzivního středopolaře Vít místo Svitáka a Mladá Boleslav ještě před pauzou snížila na rozdíl gólu. „Domácí dobře vystřídali a dostali se zpátky do hry,“ komentoval situaci Lavička.
Ve druhém poločase se Mladá Boleslav neustále tlačila na libereckou polovinu, ale brankáře Čecha už nikdo z jejích hráčů nepřekonal. „Bohužel jsme neproměnili všechny šance,“ zalitoval Uhrin. „Po přestávce jsme spoléhali na defenzívu a domácí už k dalším gólům nepustili,“ dodal Lavička, který si pochvaloval výkon vytáhlého útočníka Doška. Byl u všech třech gólů prvního poločasu, dva připravil a jeden sám dal. „Je hodně důležitým článkem naší hry,“ vyzvedl jeho pozici v týmu.
Uhrin k pochválení nikoho nenašel. „Udělali jsem vzadu hodně chyb. Sviták měl vyloženě špatný den a v tréninku se musíme zaměřit na zlepšení součinnosti hry stoperů se středem zálohy. Doufám, že se to v příštích zápasech zlepší,“ přál si zdrcený mladoboleslavský trenér. Na inkasování čtyř gólů v domácím utkání, nebyl evidentně připravený. Stejně jako nikdo z pěti tisíc domácích diváků ve vyprodaném hledišti.

Fanshop banner