Velmi krutý začátek ligy pro hráče i diváky
Klub

Velmi krutý začátek ligy pro hráče i diváky

Redakce

Před vyprodaným hledištěm se Mladé Boleslavi vstup do nového ročníku I. Gambrinus ligy nepovedl. V kruté desetiminutovce mezi 19. a 29. minutou inkasovala obrana tři tvrdé údery, ze kterých se už mužstvo nevzpamatovalo.

Osudovou minutou byla ta devatenáctá. Nejprve překonal Kulič libereckého brankáře Čecha, ale sudí gól neuznal pro ofsajd, který nikdo jiný na hřišti neviděl. Liberec rozehrál a dlouhý nakopnutý míč na mladoboleslavském vápně sklepnul Došek k noze Hodúra, který se trefil k tyči po levé Millerově ruce – 0:1. Ve 22. minutě Pecka těsně přestřelil, ale ve 26. minutě Hodúr na hranici vápna oplatil přihrávku Doškovi a ten po zemi prostřelil vybíhajícího Millera – 0:2. A nebyl všemu neštěstí konec. Ve 29. minutě nejlepší liberecký hráč Došek krásně našel Pudila a ten po blafáku Millerovi zvýšil na hrozivý rozdíl tří gólů – 0:3.
„V tu chvíli jsem považoval utkání za ztracené,“ přiznal na pozápasové tiskovce Uhrin. Myslela si to asi i většina diváků vyprodaného hlediště, tím spíše, když ve 33. minutě po Pudilově pasu šel Papoušek do další liberecké šance, ale trefil jenom vyběhnuvšího Millera.
Uhrin vyměnil ve středu pole Svitáka a jeho náhradník Vít prvním dotykem s balónem vykřesal jiskřičku naděje. Na hodinách naskočila 36. minuta a Čáp centroval do vápna, kde po vzdušném souboji zůstali na zemi Kulič i brankář Čech. Odražený míč ze dvaceti metrů přízemní střelou poslal Vít do liberecké sítě – 1:3. Tři minuty před přestávkou po faulu na Matějovského měla Mladá Boleslav výhodu trestného kopu. Na Rychlíkův oblouček nejlépe vyskočil Švejdík a hlavičkoval k tyči – 2:3. Ve druhém poločase se Liberečtí soustředili na pečlivou defenzívu, ze které vyráželi do brejků. Rozhodující se jim vydařil v 70. minutě. Na půlce ztratil míč Brunclík a když stoper Skála prohrál souboj s Holendou, bylo zle. „V rozhodující chvíli jsem kopl do země a potom už mi hrozil červená karta, kdybych do protihráče hrábnul,“ řekl Skála. Holenda vybíhajícího Millera prostřelil – 2:4.
Nic nebylo platné, že se po zbytek utkání hrálo většinou na liberecké polovině hřiště. Na nepříznivém skóre se už nic nezměnilo. V 74. minutě po spolupráci Ševinského s Kuličem našel krásnou přihrávkou Holub na malém vápně Pecku, ale ten trefil jenom bránícího hráče. Tři minuty před koncem utkání po Kyselově přihrávce se ocitl ve střelecké pozici Holub, ale napálil pouze vybíhajícího Čecha a v poslední minutě Brunclíkův trestný kop prolétl vápnem, aniž se k němu někdo ze spoluhráčů dostal.

Diváků: 5038 (vyprodáno)

Rozhodčí: Adámek

ŽK: Skála, Rychlík – Hodúr, Holenda

Góly: Vít, Švejdík – Hodúr, Došek, Pudil, Holenda

FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Švejdík, Skála, Rychlík – Brunclík, Matějovcký, Sviták (Vít od 34.), Čáp (Holub od 58.) – Kulič, Pecka (Kysela od 82.)

FC Slovan Liberec: Čech – Šinglár (Matula od 80.), Zápotočný, Košťál, Janů – Papoušek (Hamouz od 62.), Hodúr, Abrahám (Hochmeister od 87.), Pudil – Došek, Holenda.

Fanshop banner