Kanonáda v procházkovém tempu
Klub

Kanonáda v procházkovém tempu

Redakce

Mladá Boleslav porazila FC Pěnčín jasně 9:0. Pět dní před zahájením ligy hrála proti nejslabšímu soupeři přípravného období. „Je to vlastně tréninkového utkání, aby si fotbalisté zahráli na dvě branky proti někomu jinému, než jenom mezi sebou,“ uvedl mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin.

Rozdíl ve výkonnosti byl patrný od první minuty, přesto se mladoboleslavští borci v prvním poločase gólově neprosadili. Pěnčínský brankář Dyml ve spolupráci se svými obránci odolal všem střeleckým pokusům, především z kopaček Matějovského a Kysely, ovšem nic nezmohl proti trefě vlastního obránce Kavana – 1:0. Ironií fotbalového osudu a terčem diváckých poznámek byla skutečnost, že Kavan s třináctkou na dresu přišel na hřiště krátce před svým nešťastným zákrokem, aby vystřídáním pravého beka Záleského vyztužil pěnčínskou obranu. Po přestávce už bylo na trávníku jenom jedno mužstvo. Hned ve 46. min. přihrál Kulič výtečně Vaculíkovi, který se podle gólmana trefil přesně – 2:0. Za dvě minuty další Vaculíkovu střelu brankář vyrazil k Brunclíkovi, ani on však míč nedostal do sítě, což se povedlo až Kuličovi – 3:0. V 50. min. byl v pěnčínském vápně ve výskoku faulován Holub a sám nařízenou penaltu kopal. Trefil jen tyč. O pět minut později po spolupráci Krátkého a Brunclíka netrefil na malém vápně Holub pořádně balon a tím pádem ani branku. V 56. minutě putoval míč od Čápa ke Kuličovi a jeho centr zleva hlavou usměrnil Brunclík – 4:0. Na další gól si diváci museli deset minut počkat. Svižnou akci od Brunclíka přes Vaculíka a Kuliče završil přízemní bombou Čáp – 5:0. V 70. minutě se v malém vápně elegantně patičkou prosadil Pecka – 6:0. Za dvě minuty pálil z dálky Kulič – 7:0. V 75. min. hlavičku Pecky pěnčínský brankář pouze vyrazil před sebe, ale na Ševinského doklepnutí už nestihl reagovat – 8:0. Sedm minut před koncem utkání přiťuknul Kulič míč Vítovi a ten z dvaceti metrů propálil soupeřovu obranu včetně brankáře – 9:0.

Góly: Kulič 2, Vaculík, Brunclík, Čáp, Pecka, Ševinský, Vít, vlastní (Kavan)

Diváků: 500

Rozhodčí: Hlaváč

Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera – Krátký, Švejdík (Skála od 46.), Vít, Rychlík – Vaculík, Matějovský (Brunclík od 46.), Sviták (Ševinský od 61.), Michal Sedláček (Čáp od 46.) – Holub (Pecka od 61.), Kysela (Kulič od 46.).

Fanshop banner