Palát je na dva měsíce mimo hru
Klub

Palát je na dva měsíce mimo hru

Redakce

Po vítězném utkání ve Wolfsburgu byl jediným smutným mužem fotbalové výpravy Marian Palát, který nedohrál kvůli poraněnému rameni a podle vyjádření doktora bude mimo hru možná až dva měsíce.

Od začátku utkání pravý bek Palát svým důrazem v osobních soubojích na německé protihráče platil. V mladoboleslavské obraně však tvrdil muziku jenom půl hodiny. Ve 32. minutě šel kousek od půlící čáry do vzdušného souboje a po naremplování soupeře nešťastně spadnul na levé rameno. Po rychlém ošetření a osvěžení na hrací ploše zkoušel bolest z nepříjemného zranění překonat, ale nešlo to a tak pět minut po utrpěném zranění požádal trenéra o vystřídání.
Zbytek zápasu sledoval z lavičky s pytlíkem ledu na rameni a snažil se moc nemyslet na nevalné prognózy klubového lékaře. Ten ve Wolfsburgu při hodnocení zranění nevylučoval nutnost operace. Mužstvo po skončení utkání povečeřelo přímo v útrobách Volkswagen Arény a na noc autobusem cestoval do Česka. Hned po návratu MUDr Sinkule vzal Paláta do pražské nemocnice na podrobné vyšetření, které vyloučilo nezbytnost operativního zákrok. Vykloubenou zevní část klíční kosti levého ramene mu v nemocnici pečlivě srovnali a zafixovali. „Zatím to vypadá přibližně na dvouměsíční rekonvalescenci,“ poznamenal Sinkule. S podobným zraněním Palát už před půlrokem pauzíroval. „Teď se mi to stalo na druhém rameni,“ povzdychl si zraněný obránce, který tak vypadl z nominace na první mistrák nové sezóny.

Fanshop banner