Máme dva elitní kanonýry
Klub

Máme dva elitní kanonýry

Redakce

Zatím žádný jiný tým v tomto létě neposílil tak mohutně ofenzívu, jako Mladá Boleslav, která přetáhla z Drnovic a Českých Budějovic dva střelce z elitní desítky předchozího ročníku.

Vzpomenete si na pořadí ligových kanonýrů mistrovského ročníku 2004-05? Králem střelců se stal sparťanský útočník Tomáš Jun se 14 góly před brněnským Luďkem Zelenkou, který dal 12 gólů. Na dalších příčkách byli teplický Jiří Mašek a slávistický Stanislav Vlček s deseti góly. Potom následovali českobudějovický Marek Kulič a liberecký Michal Pospíšil s devíti góly a olomoucký Peter Babnič, drnovický Radim Holub, sparťanský Lukáš Zelenka a jablonecký Tomáš Michálek, kteří se trefili osmkrát. Z těchto deseti nejlépe střílejících fotbalistů zatím jenom dva změnili dresy a oba si to namířili do Mladé Boleslavi – Marek Kulič a Radim Holub.
Pro pořádek dodejme, že nejlepšími střelci premiérového prvoligového ročníku v mladoboleslavském dresu byli Roman Bednář se 6 a Tomáš Sedláček s 5 góly. Ti jsou nadále členy kádru FK Mladá Boleslav spolu s dalšími útočníky Peckou a Kyselou.

Fanshop banner