Podruhé v přípravě inkasovali tři góly
Klub

Podruhé v přípravě inkasovali tři góly

Redakce

Mladá Boleslav prohrála přípravné utkání s Kladnem 1:3, i když první gól dával Rychlík, ale z mnoha dalších šancí na obou stranách se radovali jenom Kladenští.

Mladoboleslavští v letní přípravě poprvé obdrželi tři góly od Jablonce v deštivém finále čelákovického turnaje a podruhé od Kladna v parném dopoledni na rejšické trávě. Při tom proti druholigovému soupeři nezačali špatně. Krátce po zahájení nedal jasnou šanci Kysela z Brunclíkovy přihrávky a ve 13. minutě měl gól na hlavě Palát, ale zamířil do brankáře. V 15. minutě Bednář vyslal do šance Kyselu, za jehož sražení sudí nařídil trestný kop. Levačkou přes hráčskou zeď ho perfektně zahrál Rychlík – 1:0.
Následovala přehlídka v zahazování šancí. Kolem 17. minuty Kučera chytil tři gólové střely, ve 20. minutě po Bednářově uvolnění propásnul správný střelecký moment Vaculík a vyběhnuvší kladenský gólman jeho pokus snadno zablokoval. Vzápětí na druhé straně kladenský útočník blafákem obešel Kučeru, ale slabou střelu dokázal z brankové lajny odkopnout Skála. Ještě ve 32. minutě Kučera odolal důraznému kladenskému ataku, ale ve 34. minutě proti Galbavého vydařené trefě pod břevno nic nezmohl – 1:1. Pár minut před přestávkou ještě jednou Kučera své mužstvo podržel, ovšem ve 44. minutě inkasoval vlastence od stopera Skály – 1:2.
Ve druhém poločase s přibývajícím vedrem tempo hry viditelně upadalo a tím pádem i ubylo brankových situací. Dvě největší šance na vyrovnání měli Kulič a Sedláček. Nejprve v 57. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Kulič přesně do horního vingle, ale kladenský brankář se stačil včas vymrštit a vytáhl míč nad břevno. Z následujícího rohu pálil Matějovský mimo. V 74. minutě pádil Sedláček sám na soupeřovu branku, bohužel na vybíhajícího brankáře nevyzrál. Z okamžitého protiútoku si kladenský Veleba vedl lépe a Millera překonal – 1:3. Sedm minut před závěrečným hvizdem po spolupráci Ševinského s Kuličem se na vápně pohotově napřáhnul ke střele Matějovský, ale těsně přestřelil.

Góly: Rychlík – Galbavý, Veleba, vlastní (Skála)

Diváků: 150

Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera (Miller od 46. min.) – Krátký, Skála, Vít (Švejdík od 46. min.), Palát – Vaculík (Ševinský od 66. min.), Brunclík (Matějovský od 46. min.), Skoupý (Sviták od 46. min.), Rychlík (Čáp od 32. min., Pecka od 76. min.) – Kysela (Kulič od 52. min.), Bednář (Sedláček od 46. min.)

Utkání FK Mladá Boleslav – SK Kladno se hrálo v sobotu 16. července na hřišti v Rejšicích. Další přípravné utkání FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha se hraje v pondělí 18. července od 17 hodin na hřišti v Benátkách nad Jizerou.

Fanshop banner