Uhrin své představy nahlas neřekl
Klub

Uhrin své představy nahlas neřekl

Redakce

V dosavadních přípravných utkáních se nasazení hráčů hodně měnilo, i když ne na všech postech sestavy se zdála být personální rotace stejně pestrá. Podle trenéra Uhrina je však zatím předčasné veřejně diskutovat o mistrovské podobě sestavy.

„V rozestavení hráčů při dosavadních zápasech žádné náznaky pro mistrovskou sestavu nehledejte,“ prohlásil Uhrin před novináři po skončení sobotního duelu se Slovanem Bratislava. Spokojenost z vysoké výhry nad soupeřem zvučného jména však neutajil. Jenom připomněl, že do speciálního herního zaměření se příprava překlopí až tento týden. Proto dosud hráče v přípravných utkáních nasazoval hlavně podle toho, jak považoval za nutné rozložit mezi nimi fyzické zatížení a jak potřeboval ulevit unaveným či zraněným jedincům.
V brance vedle Millera a Kučery dostal příležitost i talentovaný Šeda. Obranná čtveřice hrála nejčastěji s novými krajními beky Ševinským a Rychlíkem, když ve stoperské dvojici se střídali Skála, Švejdík a Skoupý, případně i další defenzivní hráči. Dalšími obránci, případně záložníky, kteří naskakovali v přípravných zápasech do hry, byli Vít, Vaculík a Krátký, jenom zraněný Palát zůstával mimo. Uprostřed pole s Matějovským hrával Skoupý nebo Sviták, na krajích zálohy nastupovali Brunclík, Čáp a Cigánek, který však již přestoupil do druholigového Kladna. V útoku se točila pětice Kulič, Bednář, Kysela, Pecka a Procházka. V pěti odehraných zápasech se na osmi gólech podílelo osm střelců – Skoupý, Kysela, Cigánek, Pecka, Ševinský, Sedláček, Švejdík a Brunclík.

Fanshop banner