Tréninky začínají být fotbalovější
Klub

Tréninky začínají být fotbalovější

Redakce

Z úvodních dvou týdnů přípravy se hráčům motají nohy, ale trenéři si v deníku spokojeně odškrtávají splnění plánovaných dávek. Může tedy začít herní příprava.

Fotbalisté mají za sebou nutné zlo náročné fyzické přípravy. Týden v jabloneckých Břízkách a týden v nymburském sportovním středisku dostávali od trenérů pořádně do těla. „Bylo to náročné, ale určitě potřebné,“ prohlásil nejzkušenější člen kádru Skála s vírou, že to nejhorší z přípravy na nový ročník má se spoluhráči za sebou. „Sotva chodíme,“ vzdychnul Matějovský. V porovnání s utahanými svěřenci vypadá Dušan Uhrin očividně spokojenější. „V uplynulých dvou týdnech jsme dělali jenom kondici. Vydařilo se nám počasí, odběhali jsme všechno a pomalu se začneme soustřeďovat na herní věci,“ poznamenal trenér. Přestože se ve třetím týdnu náplň přípravy láme z kondiční do herní podoby, tak trénovat se bude každý den dvoufázově. Mužstvo se přesune na mladoboleslavskou Astonku, kde také sehraje ve středu 13. července přátelské utkání s béčkem pražské Slávie.
Příjemnou náplastí na nezáživnost kondičních tréninků bylo sobotní čtyřbrankové vítězství nad bratislavským Slovanem. „Jsme spokojení, že jsme vyhráli. Slovan hrál dobře kombinačně a my byli důraznější,“ stručně zhodnotil utkání s účastníkem druhé slovenské ligy Uhrin. „Měli jsme toho před zápasem plné kecky, ale vyždímali jsme se a důležité bylo, že nám tam padaly góly,“ poznamenal Matějovský. „Pro psychiku je dobře, když vyhráváme i ve velkém tréninkovém zatížení,“ zdůraznil nový muž sestavy Sviták. „Na to, co máme za sebou, to byl docela dobrý zápas,“ pochvaloval si hru i výsledek gólman Miller. „Jsme na tom asi kondičně dobře, ale na opravdové hodnocení je příliš brzo,“ dodal Skála.

Fanshop banner