Langer odchází do Řecka
Klub

Langer odchází do Řecka

Redakce

David Langer odchází z Mladé Boleslavi do řeckého klubu Panionios Athény. Necelé tři hodiny před půlnocí ze středy na čtvrtek se na přestupu dohodli představitelé obou klubů a hráč podepsal s novým zaměstnavatelem dvouletou smlouvu s roční obcí.

Běhavý a pracovitý defenzivní záložník Langer odchází za trenérem Csaplárem, který si ho vybral z více českých kandidátů proto, že se spolu velmi dobře znají ze společného působení v Liberci. „Není to pro nás překvapivé zjištění, neboť o možnosti odchodu Langera do Řecka jsme měli signály od chvíle, kdy se pan Csaplár domluvil s athénským klubem na trenérském angažmá,“ uvedl prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
Na uvolněné Langerovo místo defenzivního halva v mladoboleslavské sestavě má trenér Dušan Uhrin dva kandidáty. Jedním je třiadvacetiletý boleslavský odchovanec Honza Skoupý a druhým o dva roky starší Martin Sviták, který do Mladé Boleslavi přichází z Opavy.
Langer z Mladé Boleslavi odchází na základě dohody, kterou s vedením FK Mladá Boleslav uzavřel při přestupu z Liberce. „Tehdy jsme se domluvili, že pokud přijde ze zahraničí zajímavá nabídka pro hráče a zároveň pokryje našemu klubu náklady spojené s Langerovým přechodem z Liberce do Mladé Boleslavi, nebudeme mu bránit ve štěstí,“ dodal Dufek. V tomto duchu byl transfer mezi Mladou Boleslaví a Panionios Athény ve středečním večeru uskutečněn.

Fanshop banner