Turnaje zpestřují tvrdou přípravu
Klub

Turnaje zpestřují tvrdou přípravu

Redakce

Dvakrát ve čtyřech dnech hrála Mladá Boleslav finále letního turnaje. V sobotu 2. července v Nové Včelnici vyhrála, v úterý 5. července prohrála.

Ze čtyř turnajových utkání s kvalitními soupeři má Mladá Boleslav na svém kontě dvě vítězství, jednu remízu a jednu prohru s celkově pasivním skóre 4:5. Ve střelecké statistice jsou dosud zapsaná čtyři jména: Skoupý, Kysela, Pecka, Cigánek. Bonusem navíc je vyhraný finálový penaltový rozstřel v Nové Včelnici, kde se úspěšně trefili Čáp, Matějovský, Skála a Kulič.
Trenéři Uhrin s Čuhelem zdůrazňují, že utkání hraná v rámci dvou turnajů měla především zpestřující charakter úvodní fáze letní přípravy, kdy je prioritním úkolem zvyšování fyzické kondice hráčů. V prvním týdnu na soustředění v jabloneckém areálu Břízky hráči trénovali dokonce čtyřikrát denně. Náročné tréninky absolvují i v druhém týdnu při pobytu v nymburském sportovním středisku.
Při nasazování hráčů do turnajových utkání v Nové Včelnici a v Čelákovicích se trenéři řídili hlavně snahou rozložit herní zatížení na většinu členů kádru. Proto různé spekulace o podobě základní sestavy pro mistrovskou sezónu jsou zatím předčasné. I když samozřejmě o složení mužstva pro druhý rok v první lize trenéři s vedením klubu průběžně debatují.

Fanshop banner