Mladá Boleslav opět postoupila do finále
Klub

Mladá Boleslav opět postoupila do finále

Redakce

Při 3. ročníku turnaje o pohár starosty města Čelákovice v úterý 5. července se proti pořadatelům i aktérům doslova spiklo počasí. S výjimkou úvodního po celé další tři utkání vytrvale a hustě pršelo, navíc vál studený vítr. Přesto hráči předváděli kvalitní fotbal.

Turnajová utkání se hrála ve zkráceném čase 2 x 35 minut. Po výhrách v předchozích dvou ročnících měli Tepličtí zálusk na hattrick. Záměr jim překazil mladoboleslavský tým, když je v semifinále porazil 2:1. Teplice potom v boji o třetí místo přehrály divizní Union Čelákovice 3:0. Přes Čelákovice se do finále dostal Jablonec snadnou výhrou 6:0. Finálové střetnutí Mladá Boleslav – Jablonec 0:3 určilo konečné pořadí: 1. Jablonec, 3. Mladá Boleslav, 3. Teplice, 4. Union Čelákovice.

Mladá Boleslav – Teplice 2:1

Kvalitní utkání načal promarněnou šancí teplický Marek, o chvíli později obral Kulič o míč Hunala, ale netrefil branku přes vybíhajícího Poštulku. Potom vypadl mladoboleslavskému gólmanovi Šedovi centr z rukavic, ale soupeř chybičku naštěstí nepotrestal. Z protiútoku zachraňoval Poštulka před Kuličem, který obral Hunala o míč a šel sám na teplickou branku. První gól padl v 25. minutě. Poštulka míč centrovaný z rohu vyboxoval na vápno, Skála volej pořádně netrefil, což se však povedlo parádně Peckovi, který z úhlu bombou pod břevno skóroval – 1:0. O sedm minut později teplický gólman vytáhl reflexivně na roh střelu Brunclíka. Ve 40. minutě Šedu v brance Mladé Boleslavi překonal Varadi, čerstvá posila teplického útoku z Baníku Ostrava, který završil akci Diveckého. O pět minut později po Hunalově faulu na Kuliče se k trestnému kopu postavil Cigánek a trefil míč podle hráčské zdi do Poštulkova protipohybu – 2:1. Do konce utkání se po Matějovského přihrávkách dostali Pecka a Rychlík sami před teplického brankáře, ale neprostřelili jej. Trestný kop Diveckého pozorný Šeda vyrazil.

Sestava Mladé Boleslavi proti Teplicím: Šeda - Ševinský, Skála, Vít, Rychlík – Vaculík (Cigánek), Brunclík, Sviták, Čáp (Matějovský) - Pecka, Kulič (Sedláček).

Mladá Boleslav – Jablonec 0:3

Navzdory vytrvalé nepřízni počasí předváděli hráči obou týmů dobrý fotbal. Šance však proměňovali pouze Jablonečtí. Za bezbrankového skóre po Kuličově přiklepnutí netrefil jabloneckou branku Sedláček a na Cigánkův centr nedosáhl v malém vápně Kysela. Ve 27. minutě zakončil jablonecký kapitán Weber rychlou akci na jeden dotyk úspěšnou dorážkou z malého vápna – 0:1. Krátce po přestávce Baranek na kraji vápna oklamal Ševinského a našel u protější tyčky nekrytého Klapku, který snadno zvýšil – 0:2. Dvakrát po Matějovského přihrávkách promarnil střelecké šance Sedláček. Neuspěl ani sám Matějovský, když se snažil z úhlu překvapit jabloneckého gólmana. Finále definitivně rozhodl Klapka v 56. minutě – 0:3. Na mladoboleslavské hráče s přibývajícím časem viditelně doléhala únava z absolvované tvrdé kondiční přípravy. Zmírnit krutost tříbrankové prohry se nepovedlo ani střídajícímu čerstvému Rychlíkovi, který nedostal míč do sítě po spolupráci s Peckou či z trestného kopu.

Sestava Mladé Boleslavi proti Jablonci: Kučera - Krátký, Vít (Ševinský), Švejdík, Vaculík – Kysela, Skoupý, Matějovský, Cigánek (Rychlík) – Kulič (Pecka), Sedláček (Brunclík).


Fotbalisté Mladé Boleslavi pokračují s přípravou v nymburském sportovním areálu a v dalším utkání se střetnou se Slovanem Bratislava na hřišti v Benátkách nad Jizerou tuto sobotu 9. července od 17 hodin.

Fanshop banner