Sezóna začala vítězstvím
Klub

Sezóna začala vítězstvím

Redakce

Mladá Boleslav vyhrála prestižní turnaj v Nové Včelnici. Druhé skončily Drnovice, třetí Brno a poslední Slávie Praha.

Mladoboleslavští hráči dvěma turnajovými zápasy (hrály se 2x35 minut) zdárně završili první týden letní přípravy. V Nové Včelnici se hrálo před téměř tisícovkou diváků na značně promáčeném trávníku. Spolu s pohárem za celkové vítězství týmu obdrželi individuální ceny Miller jako nejlepší brankář turnaje, Skoupý za nejrychleji vstřelený gól ve čtvrté minutě utkání s Brnem a navíc Skoupého pořadatelé vyhlásili nejlepším hráčem celého turnaje. Lesní cenu v podobě košíku hub a kbelíku borůvek si odnesl Uhrin jako nejlepší trenér.

Mladá Boleslav – Brno 2:1 (1:0)

V prvním utkání proti Brnu předvedla mladoboleslavská sestava s letními nováčky sympaticky aktivní hru korunovanou góly. Už ve 4. minutě si na Čápův rohový kop šikovně vyskočil Skoupý a hlavou překonal Václavíka – 1:0. Brněnští odpověděli Švancarou, ale Miller jeho šanci zlikvidoval a v dorážce Zelenka minul branku. Po půlhodině hry Kulič obstřeloval Václavíka a těsně minul levý vingl jeho brány. O chvíli později po akci Matějovského nedosáhl na míč v malém vápně Bednář. Krátce po změně stran vyrovnal brněnský Partyš přesnou střelu k levé tyčce Millerovy branky – 1:1. V brejkových šancích se proti Václavíkovi neprosadil Sedláček ani Kulič. Toho v druhém poločase vystřídal Kysela a při první své akci překvapil Václavíka přízemní střelou do levého kouta 2:1. V závěru utkání střelecké štěstí marně zkoušel Skoupý z dálky a Matějovský po individuální akci, na druhé straně neuspěl Besta ani Zelenka.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Brnu: Miller - Ševinský, Švejdík, Skála, Rychlík - Vaculík (Brunclík), Skoupý, Matějovský, Čáp (Cigánek) - Kulič (Kysela), Bednář.

Mladá Boleslav – Drnovice 0:0 (penalty 4:3)

Finálové utkání sice začalo ve svižném tempu, ale časem přeci jenom na všechny aktéry doléhala únava z absolvované letní přípravy a turnajového zatížení. V 10. minutě největší šanci brněnských zhatil akrobatickým zákrokem brankář Kučera, na druhé straně pálil Kysela vedle a Brunclík do gólmana, neuspěl ani Bednář v sólu po Skoupého ideálním vysunutí. Gól nepadl ani ve druhém poločase, kdy Sedláček po rychlé akci trefil brankáře, a Kulič jen těsně minul horní růžek brněnské branky. Když ve finále nepadl žádný gól, rozhodovalo se o celkovém vítězi ve střelách na branku z penaltové vzdálenosti. Začínala Mladá Boleslav a Skoupého střelu brněnský Kolár lapil. První tři střelci Brna se nemýlili, ale ve čtvrté sérii Kučera vychytal Zbožínka. Srovnal tak aktuální skóre na 3:3, neboť mladoboleslavští Čáp, Matějovský a Skála byli úspěšní. V rozhodující páté sérii dal důležitý gól Kulič a Kučera chytil ránu Macháně – 4:3.

Sestava FK Mladá Boleslav proti Drnovicím: Kučera - Vaculík, Vít, Švejdík (Ševinský), Čáp - Kysela (Rychlík), Skoupý, Brunclík (Matějovský), Cigánek - Bednář (Kulič), Sedláček (Skála).

Fanshop banner