Kulič ví, že musí naplnit gólová očekávání
Klub

Kulič ví, že musí naplnit gólová očekávání

Redakce

Marek Kulič se narodil v Hradci Králové před necelými třiceti lety v říjnu 1975. V tomto městě začal také s fotbalem. „Z mládežnických trenérů vzpomínám na pana Součka, který už dnes nežije, a snad nejvíce mi dal Pepa Šustr.“ Vždycky byl útočník a odmalička mu vyčítali, že více přihrává než střílí góly. „Nehraji pro sebe, hraji pro mančaft,“ zdůrazňuje svoji fotbalovou zásadu.

Dnes považuje fotbal za přirozenou součást svého života, ale vždycky tomu tak nebylo. Navzdory nespornému talentu v dorosteneckém věku celý rok nekopnul do míče. Příčinou nebylo zranění ani žádná jiná vážná překážka. „Prostě jsem měl takové období, že jsem na fotbal kašlal, to si už dnes nedovedu přestavit.“
A tak talentovaný dorostenec z proslulé hradecké mládežnické líhně začínal s dospělým fotbalem v týmech okresních soutěží. První ligu poprvé kopal v mužstvu Lázně Bohdaneč. Následovalo hostování v Drnovicích, návrat do Bohdanče a čtyřleté angažmá v Příbrami. „Dva roky jsem tam měl vynikající, dva roky nic moc,“ vzpomíná na své dosud nejdelší profesionální angažmá. Z Příbrami zamířil do Českých Budějovicích nejprve na hostování a následně tam i přestoupil. Od 25. června 2005 je hráčem FK Mladá Boleslav.
Trenéři, klubové vedení, spoluhráči i diváci od něho očekávají výrazný podíl na zlepšení mizerné bilance domácích utkání. Je srozuměný hrát pod tímto tlakem? „Určitě ano,“ poznamenal stručně po podepsání smlouvy a dodal, že by hrál s Mladou Boleslaví v horní polovině prvoligové tabulky.
Kulič se cítí být rodinným typem. Když neběhá po fotbalovém hřišti, vyjíždí na kole do přírody na výlety se sedmadvacetiletou manželkou Gabrielou a pětiletou dcerou Nikolkou. Když přemýšlí o budoucnosti, spojuje ji s nedávno absolvovanou trenérskou B licencí. Ambice na trénování ligového týmu si však nedělá. „Na to musí být člověk ras a já jsem spíše dobrák. Bavilo by mě učit fotbal malé kluky a předávat jim zkušenosti, které jsem nabral.“ Na jejich uplatnění jsou však nyní zvědaví především mladoboleslavští příznivci.

Fanshop banner