Dufek a Šeterle v dresu Pivrncovy jedenáctky
Klub

Dufek a Šeterle v dresu Pivrncovy jedenáctky

Redakce

Šéfové mladoboleslavského fotbalu Dufek se Šeterlem spolu s podporou Sparťanů bojovali v dresu Pivrncovy jedenáctky při nedělním turnaji fotbalových legend v Čelákovicích.

Na hřišti Unionu Čelákovice se střetly tři týmy. V dresu domácích hráli například sparťanský stoper Homola i jeho otec, někdejší kolínský a čelákovický kanonýr, Hromádko, dnes jablonecký činovník, Roman Skuhravý a další. Základ sestavy Pivrncovy jedenáctky tvořili někdejší Sparťané Frýdek, Novotný, Siegl, Lokvenc, I. Hašek a současný sparťanský trenér Hřebík, dále Dufek se Šeterlem z vedení FK Mladá Boleslav, rozhodčí Vodička, televizní komentátor Záruba, komik Genzer a samozřejmě karikaturista Urban. Vízkova Kozlovna byla očekávána s nadějí, že nastoupí se Šmicrem. „Sice se dostal do užší nominace na tento turnaj, ale musel odletět do francouzského Bordeaux podepsat smlouvu,“ zklamal přítomné diváky a především dětské lovce autogramů Šmicrův tchán Vízek.
V prvním utkání tým čelakovických legend porazil Pivrncovu jedenáctku těsně a se štěstím 3:2, když nejvíce gólových šancí zmařil Ivan Hašek, bývalý hráč i trenér Sparty a dnes kandidát na předsedu fotbalového svazu. Jeho marná snaha o střelecké prosazení nezůstala na tribuně bez ironického komentáře. Když Novotný na hranici malého vápna místo aby zamířil do soupeřovy sítě, přihrával hlavou napříč branky na Haška, ale ten hlavičkoval těsně vedle tyče, tak se za okolního pochechtávání jeden z místních znalců neudržel a prohlásil: „Když z takové pozice nedá gól, tak nemůže dělat šéfa fotbalu.“ Dufek v brance a Šeterle ve stoperské dvojici s Vodičkou více pro příznivější výsledek udělat nemohli. „Manažer se sudím bok po boku, to je ten nejlepší taktický záměr,“ zněl hlas fotbalového lidu z čelákovické tribuny.
V dalším průběhu turnaje Vízkova Kozlovna rozdrtila unavený Union Čelákovice 7:0 a vzápětí podlehla Pivrncově jedenáctce 2:4. Bylo to překvapivé vyvrcholení fotbalového odpoledne v Čelákovicích, neboť Genzer s Frýdkem, Novotným, Haškem a Sieglem Pivrncovu jedenáctku opustil, aby posílili tým Amfory ve fotbalovém střetnutí s Jagr teamem, které se v pozdním nedělním odpoledni konalo na městském stadionu v Mladé Boleslavi. Druhou červnovou neděli byl fotbal opravdu hodně líbivou a lidovou zábavou.

Fanshop banner