FK Mladá Boleslav třetí nejslušnější tým ligy
Klub

FK Mladá Boleslav třetí nejslušnější tým ligy

Redakce

Soutěž slušnosti účastníků I. Gambrinus ligy v ročníku 2004/05 vyhrála Olomouc, druhé skončily Teplice a třetí místo obsadila Mladá Boleslav.

Tuzemské hodnocení soutěže slušnosti vychází z principů soutěže slušnosti UEFA. Celkové hodnocení týmu je součtem posuzování individuálních i kolektivních prohřešků, ke kterým například patří žluté a červené karty, pokuty, podmíněné a nepodmíněné zastavení činnosti a další disciplinární opatření řídícího orgánu mistrovské soutěže. V soutěžním ročníku 2004/05 rozhodčí vyloučili celkem 46 hráčů a žlutou kartou napomínali 935 fotbalistů. Bez vyloučeného hráče absolvovaly uplynulý soutěžní ročník pouze dva týmy, a to Olomouc a Zlín. Naopak nejvíce vyloučených měla Příbram (8) a Blšany (6). Nejméně napomínaných hráčů eviduje Jablonec (48), nejvíce Drnovice (68). Z mladoboleslavských hráčů viděl červenou kartu pouze Jiří Gába, který oblékal dres FK Mladá Boleslav pouze na podzim a v zimě odešel do Drnovic. Hráče Mladé Boleslavi napomínali rozhodčí v 58 případech, přičemž žlutými klubovými rekordmany jsou Matějovský a Palát (oba 6).

Oficiální pořadí prvoligové soutěže slušnosti 2004/05: 1. Olomouc, 2. Teplice, 3. Mladá Boleslav, 4. Ostrava, 5. Jablonec, 6. Zlín, 7. Brno, 8. Slavia, 10. Drnovice, 11. České Budějovice, 12. Opava, 13. Příbram, 14. Liberec 15. Blšany, 16. Slovácko.

Fanshop banner