Mezi nejlepšími jsou hráči Mladé Boleslavi
Klub

Mezi nejlepšími jsou hráči Mladé Boleslavi

Redakce

Král fotbalových trávníků je populární anketa deníku Sportu. Ve stovce nejlépe hodnocených fotbalistů má FK Mladá Boleslav šest hráčů – Millera, Matějovského, Bednáře, Sedláčka, Paláta a Skálu.

Redaktoři jediného tuzemského sportovního deníku Sport hodnotí v každém prvoligovém utkání jednotlivé hráče známkami podle stupnice od nejnižší 1 až po nejvyšší 10. Konečné pořadí se sestavuje pomocí prostého aritmetického průměru, přičemž do konečného hodnocení se dostane jenom hráč, který byl v průběhu soutěžního ročníku nejméně dvacetkrát ve hře déle než třicet minut.

Elitní jedenáctka redaktorů deníku Sport vypadá takto: Vaniak (Olomouc) – Lukáš (Liberec), Bejbl (Slávie), Rajnoch (Slovácko) – Švec (Slávie), Poborský (Sparta), Polák (Liberec), Zelenka (Sparta), Piták (Slávie) – Slepička (Liberec), Verbíř (Teplice). V „B“ mužstvu je gólmanem mladoboleslavský Miller, který dlouho atakoval pozici v nejlepší sestavě, a v „C“ mužstvu si vydobyl prestižní pozici ve středové řadě mladoboleslavský Matějovský.

Králem fotbalových trávníků ročníku 2004/05 se stal liberecký Jan Polák s vysokou známkou průměrného hodnocením 6,41 za 29 zápasů před slávistickým Karlem Pitákem (6,07 v 27 zápasech). Z mladoboleslavských fotbalistů je 10. brankář Miroslav Miller (5,86 z 29 zápasů), 21. Marek Matějovský (5,68 z 28 zápasů), 34. Roman Bednář (5,57 z 23 zápasů), 72. Tomáš Sedláček (5,13 z 24 zápasů), 61. Marian Palát (5,09 z 23 zápasů), 92. Jiří Skála (5,00 z 22 zápasů), 105. Jiří Vít (4,84 z 23 zápasů).

Deník Sport zveřejnil i desítky nejlepších fotbalistů v jednotlivých profesích. V desítce nejlepších brankářů je Miroslav Miller na vynikajícím druhé místě za olomouckým Vaniakem. Až za mladoboleslavským Millerem se umístili Drobisz (Slovácko), Blažek (Sparta), Poštulka (Teplice), Václavík (Brno), Špit (Jablonec), Filipko (Budějovice), Chvalovský (Blšany) a Vašek (Ostrava).

V kategorii obránců, kterou vyhrál liberecký Lukáš, ani v kategorii záložníků, kde dominoval liberecký Polák, se mezi desítku nejlepších nikdo v mladoboleslavském dresu neprotlačil. V obrovské konkurenci středových hráčů zůstal Marek Matějovský těsně za nejlepší desítkou na 12. příčce. I tak je to vynikající postavení.

Velkého uznání se dostalo Romanu Bednářovi, mladoboleslavskému kanonýrovi a útočníkovi reprezentační jedenadvacítky. Prosadil se mezi desítku útočníků i mezi deset nejlépe hodnocených jedenadvacetiletých hráčů. V desítce nejlepších útočníků je devátý, mezi mladíky dokonce pátý.

Top 10 útočníků: 1. Slepička (Liberec), 2. Verbíř (Teplice), 3. Pospíšil (Liberec), 4. Mašek (Teplice), 5. Klapka (Jablonec), 6. Ivana (Slovácko), 7. Jun (Sparta), 8. Zelenka (Brno/Blšany), 9. Bednář (MB), 10. Vlček (Slavia).
Top 10 hráčů do 21 let: 1. Švec (Slavia), 2. Ivana (Slovácko), 3. Sivok (Sparta), 4. Jun (Sparta), 5. Bednář (MB), 6. Kaufman (Teplice), 7. Kadlec (Sparta/Slovácko), 8. Hubník (Olomouc), 9. Latka (Slavia), 10. Holenda (Drnovice).

Fanshop banner