Uhrin chce více hráčů
Klub

Uhrin chce více hráčů

Redakce

Do utkání Mladá Boleslav – Slovácko, které jako jediné z programu závěrečného kola první ligy skončilo bez branek, nastoupily oba týmy v hodně pozměněných sestavách v porovnání s předchozími zápasy.

Po šestiměsíční zdravotní absenci se na hřišti objevil mladoboleslavský odchovanec Skoupý. Do branky se postavil Kučera a na lavičce zůstal Miller, jenž do té doby nevynechal ani minutu z 29 prvoligových mistráků. Od první do poslední minuty hrál věčný náhradník Rojka. Celé utkání po dlouhé době sehrál Švejdík, kterého na jaře trápily bolesti zad, a důvěru dostal také Vaculík. V základní sestavě byli Wozniak s Peckou. Mezi náhradníky usedli Sedláček, Skála, Vít, Baranek a v civilu zůstal Langer, doléčující si zraněný kotník. Mladoboleslavský kouč dal šanci hráčům, kteří v průběhu mistrovské soutěže z různých důvodů pravidelně nehráli. Žádného z nerozehraných svěřenců po utkání nekritizoval. Nejspíše proto, že mladoboleslavskému fotbalu chybí rezervní mužstvo dospělých nebo alespoň dostatečný počet přátelských utkání vložených mezi mistráky pro herní zatížení náhradníků a rekonvalescentů. „Nemáme dostatečně široký kádr na to, abychom hráli bez rizika přípravná utkání v rozehrané lize,“ říká Uhrin.
Také Slovácko odehrálo poslední utkání prvoligové sezóny v hodně nestandardní sestavě. Ale z docela jiných důvodů, než Mladá Boleslav. „Bojujeme na dvou frontách, proto jsme dali příležitost hráčům béčka,“ připomněl asistent trenéra FC Slovácko Luděk Zajíc, že jeho tým po skončení mistrovské soutěže ještě čeká úterní finále poháru ČMFS proti Baníku Ostrava.

Fanshop banner