Hráči dodrželi jarní remízovou tradici
Klub

Hráči dodrželi jarní remízovou tradici

Redakce

Z osmi utkání závěrečného prvoligového kola pouze v Mladé Boleslavi diváci neviděli ani jeden gól. A tak z necelých dvou tisíc věrných příznivců největší radost ze sobotního odpoledne na městském stadionu mělo dvacet šťastlivců, kteří zachytili míče nakopané hráči do hlediště.

Soupeř ze Slovácka vzhledem k tomu, že v úterý hraje finále poháru ČMFS s Ostravou, přijel do Mladé Boleslavi s rezervní sestavou. Také mladoboleslavský trenér Uhrin dal příležitost některým náhradníkům. Poprvé po dlouhém zranění nastoupil Skoupý, chytal Kučera a hráli Švejdík, Wozniak a Rojka.
Prvním vzruch způsobil ve 12. minutě Pecka, který trefil rozhodčí Damkovou do obličeje z bezprostřední vzdálenosti. Ve 37. minutě po Bednářově přihrávce se ocitl v šanci pecka, ale byl sražen Čoupkem a rozhodčí odpískala pokutový kop. Bednář však překopl branku. Za tři minuty mohlo jít do vedení Slovácko. Kolář poslal do úniku Filipského a ten od levé lajny vydařeně nacentroval před Kučerovu branku, naštěstí míč z Čtvrtníčkovy kopačky mířil jen do břevna. V poslední minutě poločasu přehlédla Damková hrají rukou slováckého beka uvnitř trestného území.
Po přestávce začala Mladá Boleslav s elánem. Ve 46. minutě se probil Bednář přes Čoupka před brankáře Kováče, ale trefil jeho náruč. V následujících chvílích převzalo iniciativu Slovácko a jeho největší šance přišla v 66. minutě. Kučera však Filipského vychytal a následná Čtvrtníčkova dorážka mířila mimo branku. V 86. minutě neprostřelil Vaculík hráčský val a Palátovu bombu brankář soupeře kryl. V poslední minutě po Barankově rohu zkoušel Bednář překvapit Kováče střelou z otočky, ale míč skončil jen na břevně.

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV : Kučera – Brunclík, Švejdík, Wozniak (76.Skála), Palát – Vaculík, Matějovský (60.Baranek), Skoupý, Pecka (66.Jarolím) – Bednář, Rojka

SESTAVA 1.FC SLOVÁCKO: Kováč – Procházka, Čoupek, Rajnoch (46.Rohovský), Lysoněk (78.Kůdela)– Petržela, Švejnoha (32.Pavlík), Jarolím, Kolář, Filipský – Čtvrtníček

ROZHODČÍ: Damková – Tulinger, Ondo

ŽK: Palát

DIVÁCI: 1724

Fanshop banner