Hřiště i jeho zázemí má evropské parametry
Klub

Hřiště i jeho zázemí má evropské parametry

Redakce

Mladá Boleslav má fotbalové hřiště vhodné pro mezinárodní utkání. Úředně to potvrdil člen komise UEFA pro bezpečnost fotbalových stadionů Cornelius de Bruin, který má pověst jednoho z nejpřísnějších komisařů.

Nizozemec Cornelius de Bruin v doprovodu zástupce Českomoravského fotbalového svazu Rudolfa Bati a sportovního ředitele FK Mladá Boleslav Zdeňka Kudely si areál městského stadionu v Mladé Boleslavi osobně prohlédl v úterý 24. května. Komisař UEFA se na mladoboleslavské hřiště přijel podívat v souvislosti se zájmem nováčka české prvoligové soutěže o případnou účast v Intertoto cupu. „Na stadionu právě probíhaly tradiční trhy, což komisaře nijak nezaskočilo, neboť podobné, i když několikanásobně rozsáhlejší, poznal při kontrole moskevského hřiště v Lužnikách,“ poznamenal Kudela.
Schvalovací proces probíhá tak, že klub musí nejprve poslat do centrály UEFA vyplněný podrobný dotazník a údaje v něm uvedené přijede osobně zkontrolovat pověřený komisař. Zajímá se stejně pečlivě o sportovní podmínky jako o všeobecnou vybavenost. Posuzuje například možnosti bezbariérového přístupu, úroveň servisu pro novináře, kapacitu a bezpečnost sektoru pro hostující fanoušky a další společenské parametry.
„Pochválil nás, protože o nováčkovi nejvyšší české soutěže a tím pádem i v evropské fotbalové společnosti mnoho nevěděl a předpokládal, že bude mít spoustu výhrad, na které nakonec nedošlo,“ uvedl Kudela. Komisař de Bruin posvětil mladoboleslavské hřiště pro kvalifikační utkání reprezentačních jedenadvacítek, letního Intertoto cupu a kvalifikačních utkání poháru UEFA. K povolení pro všechny úrovně utkání UEFA hřišti v Mladé Boleslavi chybí kamerový monitorovací systém. „Také potřebujeme dokončit jižní tribunu a rekonstruovat sociální zařízení ve staré budově, abychom zrušili mobilní toalety,“ dodal mladoboleslavský sportovní ředitel.

Fanshop banner