Mladá Boleslav kopala více rohů, ale góly nedávala
Klub

Mladá Boleslav kopala více rohů, ale góly nedávala

Redakce

V úvodní pětiminutovce zahrávala Mladá Boleslav dva rohové kopy, ale do deváté minuty tuto bilanci Jablonec srovnal. A navíc získal gólové vedení.

V 7. minutě pravý bek Laštovka založil akci přes Klapku a zakončil ji Michálek – 1:0. V 11. minutě mohlo být ještě hůř, když Weberův centr Palát jenom líznul hlavou a za ním stojící střelec prvního gólu trefil břevno Millerovy branky.
Mladoboleslavští působili neškodně. Baranek ze hry, Čáp z trestného kopu ani Palát přetaženým centrem jabloneckého brankáře z klidu nevyvedli. Větším nebezpečím byl Bednář. Ve 31. minutě si u postranní čáry narazil míč s Čápem, poté přešel přes dva beky, ale střelou z úhlu si na pozorného Špita nepřišel. Šest minut před přestávkou musel Miller daleko z branky na Čížkův centr a na hranici trestného území naštěstí vyhrál hlavičkový souboj se Šenkeříkem. První poločas a jak se později ukázalo i celý zápas vyhráli Mladoboleslavští na počet rohových kopů (3:10), ale gól na rozdíl od soupeře nedali ani jeden.
Druhý poločas podobně jako první začali hráči Mladé Boleslavi aktivně, ale vytěžili pouze dva rohy. V 51. minutě prošel Šenkeřík nečekaně snadno středem mladoboleslavské obrany, faulem se zbavil stopera Skály a dovolil si kličku i na brankáře Millera – 2:0. Vzápětí z další akce po Šenkeříkově přihrávce pálil těsně vedle Čížek. Po hodině hry trenér Uhrin odvolal ze hřiště Langera a poslal do hry Jarolíma a v dalším pokusu o zvrat vystřídal středového hráče Baranka útočníkem Rojkou. V 72. minutě se po dlouhém odkopu Skály dostali Rojka s Bednářem do brejkové situace, ale Bednáře soupeř zastavil nepotrestaným faulem. Z dalšího útoku zkoušel střelecké štěstí Palát, Špit však balon vytlačil nad břevno. V 77. minutě jablonecký gólman pouze vyrazil míč vystřelený Rojkou, ale než se Sedláček dostal k nadějně vyhlížející dorážce, jablonečtí beci stihli nebezpečí zažehnat. O minutu později potáhl míč přes půlku hřiště Jarolím, na hranici vápna si však neporozuměl s Bednářem a ze slibně vypadající akce nic nebylo.
V samém závěru utkání zlikvidoval Miller brejk Michálka. Jablonec působil klidnějším a jistějším dojmem, Mladá Boleslav marně hledala ztracenou herní pohodu a doplácela na individuální chyby, proto zaslouženě prohrála.

SESTAVA FK JABLONEC: Špit – Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Nesvadba – Michálek, Loučka, Čížek, Weber (90.Svojka) – Šenkeřík (82.Pokorný), Klapka (90.Perišič)

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Baranek (70.Rojka), Langer (59.Jarolím), Matějovský, Čáp (55.Pecka) – Bednář, Sedláček

ROZHODČÍ: Jech

ŽK: Čížek, Šenkeřík – Miller, Palát

DIVÁCI: 3030

Fanshop banner