Podle Uhrina v Brně obstál jen Matějovský
Klub

Podle Uhrina v Brně obstál jen Matějovský

Redakce

Po utkání v Brně se trenéři Dušan Uhrin a Jiří Kotrba shodli, že za současné situace ani jeden z nich nemůže být v klidu.

„Stále ještě potřebujeme dva body pro definitivní záchranu,“ poznamenal Uhrin. „Také nám dva body všechno vyřeší,“ přidal se Kotrba. Výsledek Brno – Mladá Boleslav 2:0 posunul Kotrbovo mužstvo do společenství třicetibodových týmů, které na 10. až 12. příčce mistrovské tabulky tvoří Mladá Boleslav, Zlín a právě Brno.
Brněnští hráli po celé utkání v rozestavení 3-5-2, což jejich trenér označil za efektivní risk v situaci, kdy jeho tým musel za každou cenu bodovat. Mladoboleslavský kouč Uhrin postavil mužstvo v klasickém 4-4-2, ale s několika hráči odlišnými oproti předchozímu nepovedenému domácímu utkání s Drnovicemi. Na lavičce zůstal sedět Brunclík, zcela mimo byli zranění Baranek, Langer a Krátký. Na pravé straně obrany začal Vaculík, uprostřed zálohy Švejdík a v útoku Pecka, neboť Sedláček hrál pravého halva. „Neúspěšně hledáme defenzivního záložníka,“ přiznal Uhrin. V Brně na tomto postě zkusil po dlouhé době uzdraveného Švejdíka a krátce po přestávce ho stáhnul ze hřiště jako v podobném případě Wozniaka v Ostravě. „Nedařil se nám přechod do útoku a nebyli jsme vůbec produktivní v útoku. Chyběla mi větší rvavost našich útočníků. Dobře zahrál pouze Matějovský,“ shrnul zápasové dění Uhrin.
Brněnský Kotrba očekával v Mladé Boleslavi nepříjemného soupeře, kterého v jeho premiérovém prvoligovém ročníku provází pověst, že mu jde fotbal lépe na soupeřových hřištích. “Potřebovali jsme hrát na nulu a hlavně dát první gól. To se nám povedlo, a tak jsem spokojený,“ radoval se po zápase Kotrba. Za klíčový moment duelu označil odvrácení dvou mladoboleslavských šancí v závěrečné pětiminutovce prvního poločasu. „Bylo by pro nás moc špatné, kdyby se soupeři podařilo vyrovnat před odchodem do kabin. Naštěstí nás Václavík v pravou chvíli podržel,“ dodal Kotrba.

Fanshop banner