ZELENKA PORAZIL MLADOU BOLESLAV
Klub

ZELENKA PORAZIL MLADOU BOLESLAV

Redakce

Brněnský útočník Luděk Zelenka se dvakrát prosadil hlavou, když zůstal pokaždé v prostoru malého vápna neobsazený. V prvním poločase se tak stalo ve 32. minutě po rohu Siegla, ve druhém poločase v 60. minutě po centru Švancary.

Už v první minutě utkání hlavičkoval osamocený brněnský útočník Švancara z malého vápna, naštěstí do Millerovy náruče. O dvacet minut později promarnil Švancara další šanci, když nedokázal přesněji vrátit Millerem vyraženou střelu. Teprve potom o sobě dali vědět Mladoboleslavští. V 25. minutě střílel z dálky Vaculík těsně nad branku a v 29. minutě po Bednářově přistrčení vniknul s míčem do vápna Pecka, ale neprosadil se proti Trousilovi. Ve 32. minutě mladoboleslavský kapitán Skála podcenil souboj se Švancarou u postranní lajny a z jejich souboje byl zcela zbytečný rohový kop. Ten kopl Siegl tak povedeně, že Zelenka osamocený na malém vápně úspěšně hlavou pokořil Millera – 1:0.
Brněnští do té doby ohrožovali soupeřovu branku především po centrovaných míčích Siegla a dlouhých autových vhazováních levého halva Hada, ale po vedoucím gólu začali přesněji kombinovat, což kontrastovalo s nepřesnostmi mladoboleslavských hráčů. Sieglovy a Černého pokusy mladoboleslavskou branku ovšem minuly. Ve 39. minutě zkoušel Bednář střelecké štěstí z trestného kopu, ale trefil hráčskou zeď, odražený míč napálil Palát také do bránících hráčů. Ve 42. minutě po Čápově rohu nastřelil Bednář padajícího brankáře Václavíka a po dalším rohu přehlédl sudí hraní rukou brněnského Černého v trestném území. V poslední minutě prvního poločasu po opětovně vydařeném rohu Čápa nastřelil Palát z voleje brankáře Václavíka.
Druhý poločas začal velmi rozháraně. Hráči obou týmů se předháněli v nepřesnostech a oba trenéři v pokřikování na hráče i rozhodčí. Mladá Boleslav se marně snažila překvapit soupeřovy obránce dlouhými nakopávanými míči. Brněnští hráli celý zápas s třemi obránci a pětičlennou zálohou, čímž si v poli udržovali převahu. Zlomový okamžik pro konečný vývoj utkání nastal v 60. minutě. Brněnský Švancara doběhl zdánlivě ztracený míč a když ho od brankové čáry odcentroval, tak mladoboleslavští obránci zamrzli v očekávání, že rozhodčí přeruší hru kvůli autu. Sudí však míč v zázemí neviděli a Švancarův oblouček se snesl na Zelenkovu hlavu, který zcela osamocen téměř z brankové lajny bez větších obtíží zvýšil brněnské vedení – 2:0.
Trenér Uhrín na nepříznivý vývoj reagoval dvojím střídáním. Na obrazu hry ani skóre se však nic nezměnilo. V posledních deseti minutách Mladá Boleslav získala několik rohových kopů, ale Václavíka v brněnské brance nijak mimořádně nevystrašila. V 90. minutě se naopak musel Miller hodně natáhnout, aby zmařil šanci střídajícího Mezlíka.

SESTAVA 1.FC BRNO: Václavík – Schuster, Trousil, Zubem - Baláž, Siegl, Holek, Černý (88.Musil), Had – Švancara (74.Mezlík), Zelenka (89.Kroupa)

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Vaculík (46.Brunclík), Skála, Vít, Palát – Sedláček, Matějovský, Švejdík (66.Jarolím), Čáp (68.Rojka) – Pecka, Bednář

ROZHODČÍ: Bouše

ŽK: Švancara, Zelenka – Sedláček, Skála, Švejdík

DIVÁCI: 2850

Fanshop banner