Trenéři se shodli, že boleslavské výhře pomohlo sparťanské uspokojení
Klub

Trenéři se shodli, že boleslavské výhře pomohlo sparťanské uspokojení

Redakce

Když se na tiskovce po utkání FK Mladá Boleslav – Sparta Praha novináři ptali Dušana Uhrina na recept, jak uspět proti nejlepšímu tuzemskému mužstvu, vzpomenul i podzimní výhru.

„Proti Spartě na Letné jsme hráli osobku na čtyři hráče a doma jenom na tři. Důležité bylo, že hráči hráli takticky dobře a hlavně jsou všichni na Spartu více nabuzení, než na jiné soupeře,“ řekl Uhrin, který připustil, že mladoboleslavskému mužstvu nahrálo uspokojení sparťanů z vedení, které zařídil Jun v poslední minutě prvního poločasu. Do druhého nastoupila přehnaně sebevědomě a hodně pasivně. „Sparta se zatáhla a to nám pomohlo,“ potvrdil Uhrin a sparťanský kouč Jaroslav Hřebík souhlasil. „Hráči v hlavách měli, že k celkovému vítězství vystačí s tím, co stačilo na vedení po prvním poločase,“ naštvaně poznamenal Hřebík a dodal, že Sparta musí hrát lepší fotbal, než jaký předvedla na mladoboleslavském trávníku.
Mladá Boleslav hrála první poločas opatrně a Uhrin potvrdil, že hráči šli do utkání s úkolem, aby proti kvalitnímu soupeři neotvírali hru a zbytečně brzo nedostali gól. „Bohužel jsme v závěru poločasu inkasovali a před druhou půlí jsme si v kabině řekli, že se pokusíme zvednout ve středu pole, začneme hrát po zemi a zkusíme se kolmými přihrávkami dostávat za beky, což se nám dařilo,“ uvedl Uhrin. Přestože se Mladé Boleslavi podařilo zápas otočit až v samém závěru, tak gólové šance měla v průběhu celého druhého poločasu
„Připravovali jsem se na to, že domácí, kteří v prvním poločase spoléhali na brejky, začnou po přestávce hrát nátlakově, ale přesto v polovině druhého poločasu převzali iniciativu a v posledních minutách zvítězili,“ povzdechl si Hřebík. Ten překvapil několika trenérskými tahy. Do základní sestavy nominoval náhradního brankáře Bičíka a osmnáctiletého stopera Šimůnka. „Bičík chytal dobře, Šimůnek podal očekávaný výkon,“ znělo stručné trenérovo hodnocení. Čtvrt hodiny před koncem utkání Hřebík vyměnil nejlepšího ligového kanonýra Juna stoperem Homolou. „Domácí měli v útoku hodně vysokých hráčů a tak jsem chtěl, aby Homola pomohl v hlavičkových soubojích,“ přiznal Hřebík obavy z Uhrinova tahu, který vyslal do útoku dlouhého Rojku.
Muž závěrečných minut a sparťanský kat Rojka se přesto prosadil, navíc vzápětí přidal rozhodující gól další střídající hráč Pecka. „Střídající hráči hru oživili, vítězství jsme si plně zasloužili, vždyť jsme půlku utkání kontrolovali hru, byli lepší a chtěli více vyhrát,“ dodal Uhrin. Oba trenéři se shodli, že se v sobotním odpoledni hrál v Mladé Boleslavi kvalitní prvoligový fotbal. Stejného mínění byli i spokojení diváci zaplněného hlediště a jistě i většina u obrazovek přímého televizního přenosu.

Fanshop banner