Mladá Boleslav zkazila mistrovi oslavu
Klub

Mladá Boleslav zkazila mistrovi oslavu

Redakce

Do Mladé Boleslavi přijela Sparta oslavovat čerstvý titul s náhradním gólmanem Bičíkem a stoperským novicem Šimůnkem. Na nervózní Mladou Boleslav sebevědomý herní projev mistra stačil první poločas, ale po přestávce se Mladoboleslavští správně vyhecovali a zaslouženě vyhráli.

Už v 6. minutě po Sedláčkově centru překonal hlavičkující Bednář brankáře Bičíka, ale ve chvíli kdy zvedal ruce nad hlavu, odrazil se míč od břevna do pole a skóre se neměnilo. V 11. minutě rozehráli sparťané trestný kop nacvičeným signálem a míč putoval od Matušoviče přes Juna na Poborského a jeho střelu z úhlu Miller vyrazil na roh. Po půlhodině hry Sedláčkovu příležitost zmařil Bičík pádem pod útočníkovy nohy, vzápětí na druhé straně se Miller při vyběhnutí mimo vápno ukopnul a Jun naštěstí jeho kiks nepotrestal. V poslední minutě prvního poločasu byl Jun úspěšnější, když na dvakrát překonal Millera, který jeho první střelu vyrazil a druhá se odrazila od tyče do sítě – 0:1.
Gól Spartu ukolébal v pocitu, že má tři body jisté. Hráče Mladé Boleslavi však vyburcoval. Do druhého poločasu vtrhli s velkým elánem a diváci vzdychali při nevyužitých šancích. Ve 46. minutě po Cigánkově centru Sedláček hlavičkoval nad, o minutu později Palátův pas Sedláček hlavou prodloužil na Bednáře, který šel sám na sparťanskou branku, ale trefil jenom boční síť. V 59. minutě poslal Bednář do brejku podle levé lajny Čápa a z jeho centru hlavičkoval Baranek přes branku. V 72. minutě po Barankově centru pálil bez přípravy Rojka, střelu k tyči brankář kryl. O pět minut později nevyšel Rojkovi lob přes vybíhajícího brankáře. V 86. minutě brejk rychlého Matušoviče zastavil Brunclík a potom už se děly velké věci ve sparťanském vápně. V 87. minutě po střele Matějovského se míč odrazil k Rojkovi a ten vyrovnal – 1:1. V 89. minutě Rojka hlavou přihrál Sedláčkovi, od něho se míč dostal k Bednářovi a slibná akce skončila jenom rohem. V 90. minutě po centru z pravého křídla se míč od bránícího Johany odrazil na vápno, kde se osamocený Pecka opřel nártem do míče a završil zápasový obrat – 2:1.


SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Cigánek (od 66. min.Rojka), Baranek (od 83. min. Pecka), Matějovský, Čáp (od 79. min. Jarolím) – Bednář, Sedláček

SESTAVA AC SPARTA PRAHA: Bičík – Petráš, Johana, Šimůnek (od 90. Urbánek), Kadlec – Poborský, Zelenka, Sivok, Matušovič – Pacanda (od 69. min. Čech), Jun (od 76. Homola)

ROZHODČÍ: Matějek

ŽK: Skála, Palát, Bednář – Poborský, Johana, Sivok, Zelenka, Matušovič

DIVÁCI: 4960

Fanshop banner