Vzorem pořádku na fotbale je Anglie
Klub

Vzorem pořádku na fotbale je Anglie

Redakce

K zabezpečení každého fotbalového utkání patří pořadatelská služba. V Mladé Boleslavi jejím šéfem je Milan Krejčí.

Jsou velké rozdíly mezi klubovými fanoušky přijíždějícími do Mladé Boleslavi na fotbal?

Určitě jsou značné. Už před zahájením sezóny si určujeme stupně rizikovosti jednotlivých utkání a potom podle vývoje mistrovské tabulky před každým konkrétním zápasem rizikovost případně přehodnotíme.

Podle jakých kritérií určujete nebezpečnost fanoušků jednotlivých klubů?

Samozřejmě, nejdůležitějšími poznatky jsou dlouhodobá pověst a momentální početnost fanouškovské klubové základny, dále je důležitý vývoj ligy a postavení soupeřů v tabulce. Utkání se Spartou bude určitě nejtěžším v jarní sezóně na hřišti i v zajištění pořadatelské služby.

V čem jsou fanoušci Sparty výjimeční?

Především to mají z Prahy do Mladé Boleslavi blízko, navíc je dnešní utkání prvním, kdy je jasné, že Sparta získala mistrovský titul a její příznivci k nám přijedou slavit. Pokud jich přijede více, než je kapacita vyhrazeného sektoru pro hostující vlajkonoše, je policie připravená případné problémy v ulicích města řešit.

Snažíte se s vlajkonoši spolupracovat?

S místními fanoušky spolupracujeme na dobré úrovni, i když k sobě nějaké vzájemné výhrady máme. U hostujících fanoušků děláme nekompromisní prohlídky a ve spolupráci s policií se snažíme zamezit vstupu opilým fanouškům a těm, kteří dělají výtržnosti.

Dovedete si představit, že bude pořádek při tuzemském fotbale jednou zabezpečený v anglickém stylu?

Určitě si to dovedu představit, ale musí tomu napomoci tuzemská legislativa a vybavení stadionů, což je otázka značných finančních investic.

Kdy se toho můžeme dočkat?

Tipuji za tři až pět let a přeji si, aby to netrvalo déle.

Fanshop banner