Baníku jsme body věnovali bez boje
Klub

Baníku jsme body věnovali bez boje

Redakce

Mladá Boleslav prohrála v Ostravě zaslouženě, neboť soupeře minimálně potrápila a cestu za mistrovskými body mu velmi usnadnila. Mimořádně defenzivní rozestavení s jedním hrotovým útočníkem Bednářem vydrželo Mladé Boleslavi jenom dvacet minut.

Uhrinův tým začal na ostravských Bazalech v rozestavení 4-1-4-1. Před stoperskou dvojicí Skála-Vít hrál staženého halva Wozniak, v záloze začal Baranek zleva, uprostřed Matějovský s Jarolímem, z pravé strany operoval Sedláček a v útoku osamocený Bednář. Ostravští to záhy vyhodnotili tak, že se v devíti lidech pouštěli do ofenzívy a například v 9. minutě pravý obránce Látal vletěl mezi mladoboleslavské stopery a pádem zkoušel vymodlit penaltu. Sudí Čuřín mu za filmařskou etudy bez váhání ukázal žlutou kartu. Úvodnímu soupeřovu tlaku bránící Mladá Boleslav odolávala odkopy a napomáhala nepřesnou rozehrávkou. Ve 20. minutě Metelkův centr od levé postranní lajny dorážel z malého vápna Magera – 1:0. „Na obranu to byl neustálý nápor,“ řekl Palát.
Po inkasovaném gólu trenér Uhrin vrátil Sedláčka do útoku k Bednářovi a Mladá Boleslav pokračovala v klasickém rozestavení 4-4-2. Vyrovnala hru a v závěru poločasu byla dokonce i aktivnějším mužstvem. Pět minut před přestávkou po centru Baranka hlavičkoval přesně k tyči Sedláček, ale ostravský gólman Vašek se včas vymrštil a vytlačil míč na roh.
V nástupu druhého poločasu se ke střelbě na ostravskou branku odhodlali Matějovský, Baranek i Wozniak, ale bez potřebné razance pozorného Vaška nezaskočili. „Do druhé půle jsme šli s tím, že zabereme, ale nevyšlo to,“ posteskl si Matějovský. V 63. minutě dovolil Palát centrovat Pospěchovi a u vzdálenější tyče nepokryl Jarolím nabíhajícího Tomašáka, který v pádu hlavičkoval k tyči a spokojené ostravské publikum rozhýbalo ochozy mexickými vlnami - 2:0. Vzápětí Skálovi u lajny utekl Magera, ale naštěstí sám před Millerem místo střely volil přihrávku na Pospěcha a stoper Vít stačil míč ukopnout na roh. Trenér Uhrin posílil ofenzívu Rojkou (stáhnul Wozniaka), který se postavil vedle Bednáře do útoku a záloha dohrála se Sedláčkem vpravo, Vaculíkem vlevo a uprostřed s Matějovským a Barankem. Dvoubrankový náskok si však Baník pohlídal a Mladou Boleslav už do ničeho nepustil. V 76. minutě sice forčekující Rojka přivedl do úzkých brankáře Vaška, ale přímé ohrožení ostravské branky z toho nebylo. Naopak v 79. minutě Miller likvidoval hlavičku Drozda. Z protiútoku po Sedláčkově centru nedosáhl Bednář na míč, který proklouzl napříč celým malým ostravským vápnem. V 84. minutě po Magerově akci zachraňoval Palát před Pospěchem. V 86. minutě po Sedláčkově přiťuknutí pálil Vaculík z vápna vysoko nad branku.

SESTAVA FC BANÍK OSTRAVA: Vašek – Látal, Besta, Dvorník, Čížek (49.Drozd) – Pospěch, Bystroň, Cigánek (90.Staněk), Tomášák – Magera, Matelka

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Jarolím (56.Vaculík ), Wozniak (68.Rojka), Matějovský, Baranek – Sedláček, Bednář

ROZHODČÍ: Čuřín

DIVÁCI:8288

Fanshop banner