Hráči by rádi získali třicet bodů
Klub

Hráči by rádi získali třicet bodů

Redakce

Trenér Uhrin si myslí, že hráči FK Mladá Boleslav nezvládají tlak domácího prostředí, kde potřebují vyhrávat pro radost diváků a pro záchranu v lize. K té ještě pár bodů schází.

Nad trenérovým zamyšlením, že mužstvo nezvládá psychický tlak ze všeobecného požadavku v domácím prostředí vyhrávat, poznamenal zkušený ligový harcovník Langer, že na tom něco bude, ale pocit nervozity odmítl. „Mladá Boleslav má mladý mančaft, jehož hlavním cílem a nelehkým úkolem je záchrana v lize, a to určitě tlak na psychiku vytváří,“ poznamenal Langer. Úvahy o množství potřebných bodů k záchraně však zlehčoval. „Když Budějovice s Opavou neudělají více než sedm bodů, tak už nebudeme k záchraně potřebovat žádný bod navíc, když naopak všechno vyhrají, tak budeme muset ještě nějaké body přidat,“ mínil. Protože moc dobře ví, že soupeři z dolní poloviny tabulky ještě hrají mnoho utkání mezi sebou a tak si budou body vzájemně brát a to může Mladé Boleslavi záchranářské boje usnadnit. „Nechci dělat kdovíjak chytrého, ale se třiceti body bychom spadnout neměli,“ pravil Langer. Zdolání třicetibodové hranice považují pro klidné dohrání soutěžního ročníku za rozhodující i ostatní hráči FK Mladá Boleslav. „K dosavadním šestadvaceti potřebujeme ukopat šest až sedm bodů,“ přeje si Krátký. „Pro klid potřebuje Mladá Boleslav 31 bodů,“ myslí si Švejdík.
„Nebudu počítat body, protože si myslím, že už v klidu budeme, vždyť mužstva za námi nebudou jenom získávat, ale ztrácet, tím spíše, že hrají utkání mezi sebou,“ řekl Radim Wozniak. K vytouženým třiceti bodům zbývá Mladé Boleslavi uhrát čtyři body ve zbývajících šesti, které hraje v následujícím sledu: v Ostravě, doma se Spartou a s Drnovicemi, v Brně, předehrávané v Jablonci a poslední doma se Slováckem.

Fanshop banner