Holé Vrchy jsou druhým domovem fotbalistů
Klub

Holé Vrchy jsou druhým domovem fotbalistů

Redakce

Čtyřiadvacet hodin před výkopem mistrovského utkání pobývají hráči a trenéři FK Mladá Boleslav v přechodném fotbalovém domově, kterým je restaurace a penzion Sparing na východním kraji obce Holé Vrchy.

Sparing je oblíbeným domovem nejen fotbalistů z Mladé Boleslavi, ale posloužil například i hráčům Slovácka, Zlína a Brna. Všichni žasli nad krásným výhledem do krajiny severní poloviny Mladoboleslavska. Za jasného počasí je odtud vidět až na Jizerské hory. Mladoboleslavští fotbalisté ve Sparingu spí poslední noc před každým domácím a někdy i před utkáním na hřištích nedalekých českých klubů. Pouze k moravským soupeřům odjíždí z Mladé Boleslavi s jednodenním předstihem.
Režim před každým domácím zápasem je stejný. Hráči trénují den před utkáním odpoledne v čase mistrovského duelu. Po tréninku odjíždějí společně do Sparingu na Holé Vrchy. Tady jim servírují večeři v 19 hodin. „Už od středy zná kuchař požadavky na fotbalový jídelníček,“ říká vedoucí restaurace a penzionu Sparing Jana Dufková. Většinou si hráči dopřejí pořádný hovězí biftek s vejcem, americkými brambory a zeleninovým salátem. Jenom dva z celého týmu vyžadují špagety se šunkou, sýrem a kečupem. Večeři zapíjejí pomerančovým džusem, neperlivou vodou a zakusují ovocem. Někteří večer využívají služeb maséra a všichni sledují televizi. „Zajímají je sportovní kanály a při přenosech z letošního hokejového mistrovství světa bude u nás mít premiéru velkoplošná projekce, což jistě ocení nejen mladoboleslavští fotbalisté, ale i ostatní zákazníci,“ doplnila Dufková.
V den mistrovského utkání fotbalisté ve Sparingu snídají podle vlastního výběru z rautové nabídky. Dopolední čas využívají k procházkám a před obědem absolvují taktickou přípravu. Oběd v půl dvanácté začínají lehkým kuřecím vývarem a po něm následuje kuřecí gratinovaný steak s rýží nebo těstovinami a ovocný kompot. Až do odjezdu k utkání mají hráči povinný klid, jako děti na letním táboře.
Restaurace a penzion Sparing Holé Vrchy je sice známým azylem mladoboleslavských fotbalistů, ale využívají ho i firmy pro porady a školení, rodiny pro svatební hostiny a místní veřejnost či výletníci pro občerstvení. Penzion má kapacitu 32 lůžek a restaurace je pro veřejnost otevřená každý den od 17 do 22 hodin. V nejbližší době zdejší služby rozšíří sauna a rehabilitační linka. Chystá se také výstavba tréninkového hřiště s umělým povrchem.

Fanshop banner