K záchraně je potřeba ještě bodovat
Klub

K záchraně je potřeba ještě bodovat

Redakce

Šest kol před koncem I. Gambrinus ligy má FK Mladá Boleslav 26 bodů a ty za mimořádně příznivých okolností mohou k záchraně stačit. V uplynulých letech však tato situace nastala jen v závěru soutěžního ročníku 2002/03.

Například před rokem sestupovala Viktorie Žižkov s 27 body na předposledním a Plzeň s 19 body na posledním místě. Těsně nad propastí zůstaly Brno (30) a Blšany (30).
V roce 2003 padaly Bohemians Praha s 24 body z předposledního a Hradec Králové s 22 body z posledního místa. Zachránily se Blšany (28) a České Budějovice s (30).
V roce 2002 se neudržely předposlední Drnovice s 26 body a poslední Opava s 18 body. Třetí od konce skončily Blšany (29) a nad nimi Příbram (34).
V roce 2001 první ligu opustily předposlední Budějovice s 26 body a poslední Plzeň s 21 body. Nad nimi se zachránily Ostrava (30) a Brno (30).
Z výčtu uplynulých ročníků vyplývá, že šestadvacet bodů není kdovíjaká jistota, ale zisk třiceti bodů už by měl garantovat prvoligovou příslušnost i pro příští ročník. Tudíž Mladá Boleslav potřebuje k záchraně získat ještě nejméně čtyři body. Mladoboleslavští je promarnili v domácích utkáních s Blšany, Příbramí a Zlínem, která jenom zremizovali. Vyhrát je, měla by Mladá Boleslav dnes 32 bodů a prvoligovou účast jistou.
Do konce ligové soutěže zbývá šest kol. Mladoboleslavští fotbalisté v nich mají k mání ještě osmnáct bodů, ale bez patřičného úsilí a nasazení jim nepřibude ani jeden. Musí se ještě náležitě rvát. Třikrát venku (Ostrava, Brno, Jablonec) a třikrát doma (Sparta, Drnovice, Slovácko).

Fanshop banner