Bednář se vrátil gólem
Klub

Bednář se vrátil gólem

Redakce

Zdálo se, že Mladá Boleslav začne dobře, když už ve 2. minutě po Sedláčkově přiťuknutí se ocitl Bednář sám před zlínským brankářem, ale jenom ho nastřelil. Ve zbytku prvního poločasu však byl aktivnější Zlín.

V 6. minutě, kdy po Švachově centru Bača hlavičkoval těsně mimo. Ve 31. minutě se v běžeckém souboji Palát přetahoval s Klinkou, Miller proti nim vyběhl z branky, netrefil míč a Palát naštěstí Klinkovu střelu do opuštěné branky srazil na roh.
Ve 32. minutě zahrával Zlín rohový kop, Miller vyboxoval na vápno, odkud se míč vrátil na kraj malého trestného území, kde ho náhodně sklepnul kolenem Švach do sítě – 0:1. Už tak nejisté mladoboleslavské hráče ušmudlaný gól znervóznil ještě více. Naštěstí stihli do přestávky vyrovnat. Při trestném kopu Čápa srazil zlínský stoper Kroča ve skrumáži Bednáře a rozhodčí Palák ukázal na penaltu. Bednář ji jistě proměnil – 1:1.
Ve druhém poločase měla sice Mladá Boleslav více ze hry, ale skóre její hráči už nezměnili. Ve středu pole se rozehrál Matějovský a rázem přibylo šancí. Ve 46. minutě po Matějovského pasu střílel vedle Vaculík, o tři minuty později připravil Matějovský střeleckou pozici Bednářovi a ten také netrefil branku. V 53. minutě putoval míč od Wozniaka přes Matějovského a Bednáře k Čápovi a ten ani na dva střelecké pokusy neprostřelil zlínského gólmana. Byl z toho jenom roh. V poslední minutě se prokličkoval Matějovský přes tři protihráče a Rojka akci zakončil střelou do brankářovy náruče. Ještě než stačil rozhodčí ukončit utkání, které nastavil o čtyři minuty napálil po Rojkově centru Matějovský míč z voleje, ale minul. Bezprostředně po utkání oba trenéři uznali, že nerozhodný výsledek byl spravedlivým vyjádřením dění na hřišti. Pro Mladou Boleslav to však znamená již třetí nepříjemnou dvoubodovou ztrátu na domácím hřišti.

SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV: Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Vaculík, Matějovský, Langer (42.Wozniak), Čáp (83.Rojka) – Bednář, Sedláček

SESTAVA FC TESCOMA ZLÍN: Kořínek – Janíček, Koubský, Kroča, Hubáček – Zapletal (69.Červenka), Vrtělka, Švach, Jelínek – Bača (46.Žemlík), Klinka (90.Lukaštík)

ROZHODČÍ: Paták

ŽK: Kroča, Švach, Kořínek, Janíček

DIVÁCI: 4734

Fanshop banner