Uhrina mrzí zmařené šance a nesoustředěnost
Klub

Uhrina mrzí zmařené šance a nesoustředěnost

Redakce

Trenér Uhrin v Olomouci po prohraném utkání běsnil nad špatným výkonem svých hráčů a jeho kolega Uličný si s úlevou pochvaloval vydařené taktické záměry.

V prvním poločase promarněné gólové příležitosti a ve druhém poločase nedostatečné nasazení. To byly dvě hlavní příčiny první jarní porážky FK Mladá Boleslav. „Takhle se o ligové body nehraje, soupeř nás přehrál důrazem, když se našim hráčům po přestávce nechtělo běhat,“ nelíbilo se Uhrinovi. Tušil, že to bude těžké utkání vzhledem k předchozím neúspěchům Olomouce, kterou navíc považuje za velmi silného soupeře. O to více ho mrzelo, že jeho svěřenci před přestávkou nepotrestali gólem evidentně nervózního soupeře. „Hráči byli hodně nervózní, chtěli moc vyhrát a šli do zápasu s velkým nasazením. Výhru si zasloužili za pracovitost a trpělivost ve druhém poločase,“ prohlásil olomoucký trenér Uličný. Před novináři byl mnohem klidnější, než po většinu času koučování.
Oba góly v utkání Olomouc – Mladá Boleslav 2:0 padly z podobných akcí, kdy přihrávku z křídla dorážel olomoucký střelec z malého vápna. „Při prvním gólu hlavní chybu vidím v tom, že stopeři nepokryli nabíhajícího soupeře, druhý gól už byl důsledkem hry vabank, kdy jsme hráli s Palátem vpředu,“ dodal Uhrin. Hráče pochválil pouze za vynikající vstup do utkání, ale v dalším průběhu ho zklamali. „Nedali góly a druhý poločas nezvládli, protože do něho vstoupili s uspokojením a nedostatečnou koncentrací,“ kritizoval přístup svého týmu Uhrin. Dění na hřišti se snažil zvrátit dvojím střídáním a vyměnil v 71. minutě Vaculíka Cigánkem a v 77. minutě Baranka Jarolímem. „Chtěl jsem oživit hru středové řady, kde nás soupeř přehrával, ale tento záměr se tentokrát nepovedl,“ povzdechl si Uhrin nad skutečností, že Cigánek s Jarolímem místo rozhýbání hry zapadli do neutěšeného výkonu spoluhráčů.

Fanshop banner