NA MORAVSKÉM POLI SKONČILA JARNÍ NEPORAZITELNOST
Klub

NA MORAVSKÉM POLI SKONČILA JARNÍ NEPORAZITELNOST

Redakce

Hráči Mladé Boleslavi neudrželi jarní neporazitelnost a prohráli v Olomouci po bezkrevném výkonu ve druhém poločase.

Olomouc měla od začátku mírnou územní převahu, ale Mladá Boleslav bez zraněných Krátkého, Švejdíka, Rojky a vykartovaného Bednáře odpovídala brejky.
V 5. min. po Barankově rohu nedosáhl Pecka na míč před brankou. Ve 13. min. se dostal Matějovský přes Kováře do vápna, ale míč mu utekl do zámezí. O dvě minuty později po spolupráci Matějovského se Sedláčkem ze slibné pozice ve vápně nepřesně střílel Vaculík. Olomoučtí zahrozili v 17. min., ale Langer před Kobylíkem stihnul odkopnout na roh. Ve 20. min. olomoucký A.Bednář hlavičkoval nad břevno. Ve 24. min. se prodral do vápna Sedláček a Vaniak uchránil čisté konto odvážnou robinsonádou pod útočníkovy nohy. Obdobně vyřešil ve 28. min. Vaculíkovu příležitost po Peckově přistrčení. Mezitím na druhé straně brankář Miller odvracel na rohy střely Kobylíka a M. Hubníka. Ve 29. minutě nestihnul Baranek Sedláčkův centr, a o tři minuty později se po Sedláčkově přihrávce neprosadil Vaculík, i když byl před brankářem sám. Ve 32. minutě Matějovský málem využil nedorozumění Kučery s Vaniakem, ale míč mu utekl za brankovou lajnu. Ve 34. minutě vychytal Miller sólo A.Bednáře a do konce poločasu si poradil se střelami A.Bednáře a Babniče.
Do druhého poločasu vletěli o poznání bojovněji olomoučtí borci. „Utekl nám začátek druhého poločasu, hráči přestali běhat,“ řekl zklamaně mladoboleslavský trenér Uhrin. V pěti minutách Miller odvracel hlavičku Kobylíka a likvidoval dvě sóla Babniče. V 68. minutě po Matějovského centru nepřesně hlavičkoval Sedláček. Při následném protiútoku soupeře se sice vrátil až na post levého beka, ale Königovu přízemnímu centru nezabránil a akci gólově korunoval olomoucký stoper Kučera, který se zjevil na malém vápně mezi překvapenými obránci Vítem a Skálou. „Nevím, kde se tam vzal,“ přiznal Skála. „Poslal jsem ho tam,“ usmíval se po zápase olomoucký kouč Uličný nad efektem Kučerova vysunutí z obrany na hrot útoku. „Já tomu říkám katastrofický scénář, který se někdy povede, jindy ne a tentokrát se povedl,“ dodal Uličný. Brankář Miller už jenom bezmocně přihlížel gólu ve své síti – 1:0.
Olomouc v této fázi utkání už měla jasně navrch. V 73. min. Miller chytil Kobylíkovu střelu po Babničově akci, v 80. min. technický pokus Babniče akrobaticky odvracel Palát, který vzápětí na druhé straně hřiště po trestném kopu Cigánka hlavou minul Vaniakovu branku. V 90. min. R.Hubník přes Skálu vnikl do vápna a jeho přihrávku z malého vápna dorazil nejlepší olomoucký hráč Babnič – 2:0. „To už jsme riskovali hru s otevřenou obranou,“ shodli se brankář Miller se stoperem Skálou.
Mladá Boleslav doplatila na neproměňování gólových šancí v prvním poločase a po přestávce umožnila olomouckému soupeři, aby ze sebe setřásl nervozitu. Poděkoval se za to dvěma góly.


SESTAVA FK MLADÁ BOLESLAV : Miller – Brunclík, Skála, Vít, Palát – Baranek (77.Jarolím), Langer, Matějovský, Vaculík (71.Cigánek) – Sedláček, Pecka

SESTAVA SIGMA OLOMOUC: Vaniak – R.Hubník, Kovář, Kučera, Glos – Konig (74.Randa), Zbožíček, Babníč, Kobylík – M.Hubník (68.Hubec), Bednář (83.Pečník)

ROZHODČÍ: Jára

ŽK: Langer, Vít, Baranek - Hubník

DIVÁCI: 4438

Fanshop banner