Po Liberci je na řadě Olomouc
Klub

Po Liberci je na řadě Olomouc

Redakce

FK Mladou Boleslav v podzimní sezóně doma přehrály pouze Liberec a Olomouc. Liberci porážku už vrátil, nyní je na řadě Olomouc.

Přesně na den před půl rokem prohrála Mladá Boleslav doma se Sigmou Oloumouc 1:2, neboť se hrálo v neděli 17. října a jarní odveta připadla na neděli 17. dubna.
V loňském vzájemném utkání propásl první gólovou šanci Matějovský, když ve 20. minutě trefil tyč. Po přestávce v 56. minutě po spolupráci Matějovského s Čápem nedal jasnou šanci Cigánek a odražený míč napálil Rojka mimo branku. V 61. min Matějovský přihrál Volešákovi, ale ten sám před olomouckým Vaniakem neuspěl. Jak to už ve fotbale chodí, přišel trest a to dvojnásobný. V 67. minutě z hlavy olomouckého Aleše Bednáře a v 85. minutě od Vyskočila. Mezi tím v 77. minutě po Matějovského centru trefil tyč Pecka, který dvě minuty před koncem přeci jenom snížil na 1:2. Více gólů však už nepadlo.
Mladá Boleslav před půl rokem sehrála opravdu nešťastný zápas a zaplatila krutou nováčkovskou daň ztrátou tří bodů, přestože slabším mužstvem nebyla. V Liberci se mladoboleslavským hráčům jarní odveta za podzimní prohru povedla dokonale. „Přesvědčili jsme se, že se dá hrát s každým,“ věří Matějovský v podobně úspěšnou odvetu i na olomouckém hřišti.

Utkání 23. kola I. Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 17. dubna od 17 hodin. Autobusy s fanoušky odjíždějí od hlavní brány Městského stadionu v Mladé Boleslavi v 11 hodin. Přímé reportážní vstupy vysílá rádio Jizera na FM 105,7.

Fanshop banner