Neprohrajeme ani v Olomouci, věří Matějovský
Klub

Neprohrajeme ani v Olomouci, věří Matějovský

Redakce

Hráči FK Mladá Boleslav jsou zklamaní z remízy proti Příbrami, ale odhodlaní bodovat v Olomouci. Po úterním tréninku to odhodlaně prohlásil Marek Matějovský.

Bezbrankové střetnutí FK Mladá Boleslav – Marila Příbram sestávalo ze dvou rozdílných poločasů. Ten první postrádal herní tempo a dramatické situace před brankami. Překvapilo to hlavně u mladoboleslavského týmu, jehož hráči v předchozím týdnu hýřili odhodláním, že soupeře zdolají aktivní hrou. „Uvědomovali jsem si, že s Příbramí je to hodně důležitý zápas, který nesmíme v žádném případě prohrát, a tak jsme nechtěli inkasovat první gól. Hráli jsme zataženě víc, než jsme si přáli, a nedařilo se nám přesně přihrávat,“ přiznal Matějovský a připustil, že byl se spoluhráči nervózní z důležitosti utkání. Nepovedený fotbal ovlivnil i atmosféru poločasové pauzy.
„V kabině jsme si to hlasitě vyříkali a myslím si, že po bouřce bylo ve druhém poločase znát zlepšení.“ Na tři body to však nestačilo. „Byli jsme hodně zklamaní, ale hlavní je, že jsme neprohráli a věřím, že do Olomouce si jedeme alespoň pro bod,“ dodal optimisticky Matějovský.
V závěrečné čtvrtině soutěžního ročníku mají mladoboleslavští hráči před sebou v náročném sledu mistrovských utkání tři cesty na Moravu. Nejprve jedou do Olomouce, hostí doma Zlín, jedou do Ostravy, doma hrají se Spartou a s Drnovicemi, jedou do Brna, přivítají Slovácko a skončí v Jablonci. Ve hře je tudíž ještě hodně mistrovských bodů. „První liga je strašně vyrovnaná a máme vyzkoušené, že hrát se dá s každým,“ řekl Matějovský nad zápasovým rozpisem. Spekulacemi, kdo by mohl být snadnější a kdo naopak těžší protivník, se odmítá zabývat a myslí jenom na toho nejbližšího soupeře.

Fanshop banner