Bednář je na jaře samá  pauza
Klub

Bednář je na jaře samá pauza

Redakce

Roman Bednář za dvacet minut pobytu na hřišti vykoledoval penaltu a vyfasoval žlutou kartu.

Trenér Uhrin v 69. minutě utkání Mladá Boleslav – Příbram 0:0 dal pokyn k vystřídání Pecky Bednářem a diváci se roztleskali v naději, že se dočkají rozřešení planého obléhání příbramské branky. Bednář tomu byl nejblíže v 83. minutě, kdy příbramského brankáře Pařízka prostřelil, ale z brankové lajny stihnul míč odkopnout stoper Formánek.
V 89. minutě se mladoboleslavský kanonýr drze prodíral do vápna. Do střelecké pozice ho nepustil Mácha a rozhodčí za jeho zákrok nařídil penaltu. Baranek ji bohužel nedal. Než utkání skončilo, viděl Bednář v nastaveném čase od hlavního rozhodčího zbytečnou žlutou kartu za nesportovní chování vůči soupeři. „Nadávali jsme si s Formánkem a on určitě používal hrubější slova, přesto jsem dostal kartu jenom já,“ postěžoval si Bednář. Protože byla v pořadí čtvrtá, znamená automaticky stop na nejbližší mistrovské utkání v Olomouci.
„Mám další dva týdny, abych se dal zdravotně do pořádku,“ našel Bednář na trestu pozitivní fakt, i když si je vědom, že mužstvo jeho služby nutně potřebuje.
V úvodních jarních zápasech se rozehrál ke skvělým výkonům. Všimnul si toho i trenér reprezentačních Lvíčat Ladislav Škorpil. „V poslední době prokázal výrazné zlepšení,“ doprovázel Škorpil nominační pozvánku na březnové kvalifikační utkání Česka s Finskem v kategorii jedenadvacetiletých hráčů. Bednář měl téměř jisté místo v základní sestavě vedle Svěrkoše, ale pro svalové zranění z reprezentačního tréninku si nezahrál ani minutu. A následně nuceně vynechal dohrávané utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi i další mistrák v Liberci. „Po tréninkové pauze na více než půlhodinu neměl,“ vysvětlil trenér Uhrin jeho nasazení až v závěru utkání s Příbramí. Bednář si po více než dvoutýdenní pauze zahrál dvacet minut a na další herní nasazení si počká další dva týdny kvůli zmíněnému karetnímu potrestání.

Fanshop banner